Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

MOBAFire's first Mini Guide Contest of Season 14 is here! Create or update guides for the 30 featured champions and compete for up to $200 in prizes! 🏆
Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Tryndamere Build Guide by kasalot

Tryndamare - Kritik Şampiyon

Tryndamare - Kritik Şampiyon

Updated on February 12, 2012
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author kasalot Build Guide By kasalot 27,130 Views 0 Comments
27,130 Views 0 Comments League of Legends Build Guide Author kasalot Tryndamere Build Guide By kasalot Updated on February 12, 2012
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Spells:

LoL Summoner Spell: Exhaust

Exhaust

LoL Summoner Spell: Ghost

Ghost

Giriş

Öncelikle Tryndamare 1vs1 ler de en çok korkulan şampiyonlardan birisidir, ultısı de cabası.
Back to Top

Eşyalar

Standart oyun sıralamasında verdiklerim oldukça işe yaramaktadır.
Çoğu kişi Guardian Angel' ı niye yer verdim diye sorabilir ama Guardian Angel açıkken öldüğünde tekrar doğacağın için sankı cift ultı kullanmıs gıbı olursunuz.
Quicksilver Sash da spell olarak Cleanse' yi almaktan çok daha avantajlı ve makuldür.
Başlangıç Eşyaları: Boots of Speed ve Hp Pot standart eşyalardır.
Eğer Runes lara sahip değilseniz Brawler's Gloves ve Hp Pot' u ile başlamak daha avantajlıdır.
Back to Top

Benzersiz Becerisi

Ultisi oyunda ultileri sıralasak ilk üçe kafadan girer. & saniyelik ölümsüzlük bir karakter için inanılmaz bir beceridir.
Back to Top

Summoner Spell

Smite i aciklamama gerek yoktur umarim. Eger smite almadan jungle oynuyorsan, git....

Flash su an oyundaki en iyi summonerlardan biri. Hem defansif hem ofansif olarak kullanilabilir. Flash ile kac tane kill aldigimi kac kere kactigimi hatirlamiyorum bile sadece son 5 oyunumda.
Back to Top

Skill Sequence

Passive: Battle Fury: Tryndamere Fury sistemini kullanir. Her vurusta 5, her critte 10 ve her olduruste 10 fury kazanir. Fury 10 saniye boyunca savasmazsaniz saniyede 5 duser. Battle Fury, doluluguna gore %35 e kadar crit chance verir. (Fury basina %0.35)


Q - Bloodlust : Pasif: Tryndamere ne kadar yarali olduguna gore 5-20/10-30/15-40/20-50/25-60 Attack Damage kazanir. (Daha az can = Daha fazla AD)
Active: Tryndamere tum Furysini kullanir, kendisini kullanilan Furye gore 30-80/40-135/50-190/60-245/70-300 heallar.

W - Mocking Shout : Etrafindaki Championlarin Attack Damagelarini 20 / 40 / 60 / 80 / 100 kadar azaltir, eger arkadalini donmusler ise %30 / 37.5 / 45 / 52.5 / 60 kadar yavaslatir. 4 saniye surer.

E - Spinning Slash : Tryndamere dusmanlarinin icinden keserek gecer,60/90/120/150/180 (+%100 ability power ve attack damage) physical damage vurur. Tryndamere her crit vurdugunda, bu spellin cooldownu 2 saniye duser.

R - Undying Rage : Tryndamere 5 saniye boyunca olemez hale gelir, 1 HP nin altina dusemez, 50 / 75 / 100 Fury kazanir. Bu spell Stun, Supress ve Silence sirasinda kullanilabilir.
Back to Top

Jungle


http://www.youtube.com/watch?v=BHEIBWKRUgQ

Bu yol bana erken gank atma sansi taniyor. Wraithleri bitirdigimde level 2 oluyorum, ve mid hala level 1 oluyor boylece bayagi hizli bir gank atabilirim.

Top/bot da gank atabilme sansim var ise, kirmizi golemlerdeki kucukleri kesmiyorum, 2 golemi kesip level 3 olup W aliyorum bu sayede daha iyi gank atabiliyorum. Eger gank atmicak iseniz bu yolu takip edin.

Videoyu seyretmeyi unutmayin.
Back to Top

Bölüm 1 : 1-6 Level [Defans Ağılıklı]

Bu level arasında özellikle 1-5 level arasında 2 den fazla satıcıya dönmeniz ciddi anlamda geride kalmanızı sağlar. Ulti'nizde henüz açılmadığı için biraz defans ağırlıklı oynayarak kontrataklarla düşmanı yormayı deneyin.

Özellikle 5 level'a kadar Tryndamere tam bir şans şampiyonudur 2 kez üst üste critic vurarak rakibinizi öldürebilirsinizde 3-5 kere hiç critic'siz vurup oracıkta ölebilirsinizde bu yüzden yarı saldırgan takılmanız sizin için bu level aralığında en iyisi

Heal özelliğinizi eğer dostunuzun HP'si %10 altına düştüyse kullanın onun dışında Heal'ı asla ultinizden önce kullanmayın (Cooldown'da olmadığı sürece). Bunun nedeni ulti'nizi kullandıktan sonra Q'daki heal özelliğiniz büyük ihtimalle cooldown'da olacağından ulti sonrasında öleceksiniz Heal özelliğinizle canınız %10 doluyor 1 max 2 saniye sonrasındada Q skiliniz ile canınızı %20'lere çekip hem düşmanı gafil avlıyorsunuz hemde ulti sonrası yatan Tryndamere'lerden olmuyorsunuz.
Back to Top

Bölüm 2: 6 - 11 Level arası [Minion Ağırlıklı]

Ulti'nizin açılmasının ardından yarı saldırgan bir tutumla oynayabilirsiniz. Zeal item'ını almanızla birlikte lane'deki minion'lar dışında jungle'a sık sık girin ve tümünü temizleyin bu arada diğer lane'lerede yardımda bulunmuş olursunuz.

B.F. Sword'u aldıktan sonra tek başınıza Dragon kesmeyi deneyebilirsiniz biraz uzun sürebilir fakat tek başınıza rahatlıkla kesebilirsiniz(Henüz çok yeniyseniz Ulti ve Heal'ınızın en az birinin cooldown'da olmaması yararınıza olacaktır).

Her Dragon kesişten sonra süreyi chat paneline girin böylelikle 6 dakika sonrasında gidip tekrar kesebilirsiniz.

11 Level'a ulaşana kadar büyük bir ihtimalle İnfinity Edge itemini birleştirmiş olacaksınız kaba hesapla;

%46 Critical Damage Rune
%10 Critical Damage Talent
%25 Critical Damage İnfinity Edge Pasifi
%71 Critical Damage vuracaksınız ki Phantom Dancer ile Critical Change yüzdenizde %86-90'lara varacağı düşünüldüğünde ciddi anlamda kill almaya başlayacaksınız.
Back to Top

Bölüm 3: 11 - 18 Level arası [Team Fight'lar]

Bu level'lar arasında item diziliminizin en azından %60'lık kısmını tamamlamış ve aldığınız fazladan minion kill'lerle rakiplerinizden bir adım önde olmanız gerekiyor ( takımınızda feeder yoksa). İster haritanızın kendine ait yarı alanı içerisinde tek bulduğunuz düşmanları saniyeler içinde öldürebilir isterseniz takımınızın yanında olarak can ve armor olarak az olan düşmanları spinning slash ile yanında bitip 2 vuruş ile öldürebilirsiniz.

Karşıda Tank veya off-tank vasıflarına sahip 2 düşman varsa Last Whisper almanız yararınıza olacaktır

Karşıda 4 kadar can - armor aralığı düşük olan düşman varsa Tiamat alıp toplu hasar ile düşmanlarınızı siz öldüremeseniz dahi takım arkadaşlarınızın öldürmesi için onlardan ciddi yüzdeler almanız yararınıza olacaktır.

Karşıda çok fazla stun - slow yada silence varsa mutlaka Quicksilver Sack alın bu item ile üzerinizdeki tüm sizi durduran etkilerden kurtulacaksınız
Back to Top

Bölüm 4: Kimlerden uzak durmalıyım?

Tank - offtank vasıflı ve Thornmail almış düşmanlardan sakınmanız yararınıza olacaktır çünkü tamamen dps üzerine kurulu bu build'da ciddi bir hasar verirken siz ondan daha fazla hasarda alıyorsunuz ne olduğunu anlamadan ölmüş olacaksınız.

Karşıda Thornmail'li Rammus varsa hiç bulaşmayın Rammus'un kendi özelliğide Thornmail ile aynı işlevi görüyor ve ikisi birleştiğinde ona verdiğiniz her hasar fazlasıyla size geri dönüyor.

Bu gibi durumlarda takım arkadaşlarınızı bu konuda uyarmalı tank'ı en sona bırakmalı ve onların kesmesini istemelisiniz (Özellikle ability power şampiyonları)
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide