Mobafire League of Legends Build Guides Mobafire League of Legends Build Guides
Zaerdna's avatar

Zaerdna

Rank: User
Rep: None (0)
Status: Offline

Summoner Info

Biography

1946, när världens första datorn skapades tog den upp ett helt rum. Väldigt lite människor trodde att den här maskinen skulle ha någon framtid. Datorn utförde avancerade uträkningar och datorexperterna trodde att ett par stycken skulle räcka till att lösa hela världens problem. Man skulle ju kunna säga att det är lite skillnad på nu och då. Nuförtiden hittar man minst en dator i varje hem och de är ens tor del av våran vardag. Då var det endast ett fåtal expertet som hade tillgång till att använd en dator.
Datorn var först skapad för att kunna hjälpa den amerikanska armén under andra världskriget men sedan efter kriget var det dags för Presper Eckert och John Mauchly, som hade skapat maskinen, att marknadsföra den själva. Den främsta andeldningen till att de inte lyckades var att datorn var väldigt komplicerad. Det så svårt att ens få den att utföra en simpel handling (som att addera två tal) att folk inte trodde att det skulle hjälpa att massproducera den. Efter att Eckerts pappa hade gott i borgen 25 000 dollar (ungefär 1 738 211 Svenska kronor idag) för att hjälpa dem att starta. Då startade de även världens första datorföretag. Man skulle kunna säga att det är tack vare honom som alla datorföretag existerar idag.
Eckert och Mauchly var tvungna att hitta en kund som var villig att pröva nya metoder och beredd på att satsa på en ny teknik. Amerikas folkbokföringsbyron var väldigt intresserade av detta eftersom de hade tusentals kontorister som hade så mycket papper och do***ent att de höll på att drunkna i arbetet. Byron var mitt i ett arbete om den nya folkräkningen som skulle ske och var oroliga att de inte skulle hinna bli klara i tid. Eckert och Mauchly erbjöd en datormaskin som skulle ersätta alla kontorsslavar och räknemaskiner. Den första kommersiella datorn kostade 350 270 dollar (24 378 792 Svenska kronor idag)