Jag har lĂ€nge haft en fundering som jag inte lyckas klura ut nĂ„got ”bra” svar pĂ„. Varför tror DU vissa har ett sĂ„ stort behov av att kommentera och skriva elaka/ syrliga saker? Ofta (enligt mig) direkta pĂ„hopp pĂ„ dig som person och mamma. Försök att trycka ner, sĂ„ra. Tror du det handlar om avund? Brist pĂ„ respekt? Försök att provocera? Att man mĂ„r dĂ„ligt? Vad Ă€r det som gör behovet sĂ„ stort att ”fĂ„â€ vara elak, lĂ€sa en blogg och ta sig tid och skriva. Jag förstĂ„r det inte alls, kĂ€nner inte igen behovet. Kan ibland bli chockad över kommentarer du fĂ„r och tĂ€nka ”stackars mĂ€nniska, hen kan inte mĂ„ bra”. Jag har aldrig kommenterat innan, tycker det Ă€r trevligt att lĂ€sa och nöjer mig med det.

Om jag kunde svara pÄ det! Trots att jag har bloggat i tio Är sÄ Àr det svÄrt. Men först och frÀmst sÄ Àr det mer drivande att kommentera negativt Àn positivt har jag insett. Sedan tror jag ocksÄ att just mammarollen Àr sÄ himla kÀnslig. Alla som har barn försöker göra rÀtt. Vara sÄ bra man kan. Och dÄ vill gÀrna predika för andra ocksÄ nÀr man har enligt sig sjÀlv facit i hand. Speciellt vissa kvinnor som kanske bara har sin identitet som mamma och dÄ blir det Ànnu mer viktigt att berÀtta för andra hur man ska göra eller inte göra. Men man glömmer ofta att alla gör pÄ sitt sÀtt och bara för att en viss metod fungerar för en person sÄ gÄr det inte för alla. I och med att jag Àr vÀldigt öppen i min blogg sÄ blir jag ocksÄ en mÄltavla dÀrför Àr det sÄ lÀtt att hoppa pÄ mig i min mammaroll. Men jag tror överlag att mÀnniskor som Àr nöjda med sig sjÀlva och försöker se det ljusa i livet, inte blir lika kritiska mot andra och har det behovet att ösa ur sig skit. MÀnniskor som skriver att jag Àr en dÄlig mamma för att jag jobbar samtidigt eller inte lÄter barnen trÀffa deras morfar, skriver ju det för att man vet att det Àr kÀnsligt och man hoppas sÄra. Det Àr mÀrkligt hur man kan vilja det mot en annan mÀnniska men det mÄste handla om att man sjÀlv inte mÄr bra. Men visst Àr det komiskt nÀstan hur förskola/inte förskola, Är mellan syskon, val av barnvagn, amning, sömn, bÀrsjal vs bÀrsele kan engagera och uppröra!

Ska man vara en optimal mamma sÄ ska man helst ta ledigt i tre Är eftersom barn inte ska gÄ i förskola tidigare, med barnet i bÀrsjal, amma i ett Är innan man gÄr över pÄ hemmalagad mat och inte ens tÀnka pÄ jobbdrömmar eller behovet av egentid :)
Är du kontrollerande? AlltsĂ„ har du ett kontrollbehov pĂ„ din man? Att det Ă€r viktigt att han hör av sig vad han gör ibland, om han sitter & messar med nĂ„gon att du vill veta vem? Blir du lĂ€tt sur pĂ„ honom om han inte gör som du vill eller tĂ€nkt dig?

Nej jag Ă€r inte alls kontrollerande eller svartsjuk om det Ă€r de du syftar pĂ„. Jag var det mer i början men sedan blev vĂ„r relation tryggare och dĂ„ försvann den kĂ€nslan. NĂ€r man har familj i hop och försöker fĂ„ vardagen att fungera sĂ„ finns det liksom inte plats att tĂ€nka ”TĂ€nk om han messar med nĂ„gon annan”. Jag brukar tĂ€nka att sĂ„ som jag kĂ€nner och tĂ€nker mot honom, troligen kĂ€nner han ungefĂ€r samma sak. Om jag inte ens funderar otrohet sĂ„ gör nog inte han det heller. Din andra frĂ„ga om att blir sur om han inte gör som jag tĂ€nkt mig, det blir jag absolut! Mitt stora problem Ă€r att jag ofta mĂ„lar upp hur det ska bli och Ă€ndras planen blir jag stressad, vet inte om det beror pĂ„ ADHD. Tillexempel om han sĂ€ger att han ska ringa upp vĂ„rt försĂ€kringsbolag och ta tag i en sak, ber han mig göra det senare under dagen för att han glömde blir jag lĂ€tt arg. Jag blir stressad nĂ€r smĂ„ grejer slĂ€ngs in i min vardag utan att jag har hunnit planera det.

Vad Àr största skillnaden mellan att ha ett barn eller tvÄ barn? :)kram!

Att tidigare kunde man turas om att ha egentid men nu sĂ„ blir det mer att man har ett barn var jĂ€mt. PĂ„ helgerna innan Sally kom sĂ„ hade vi en sovmorgon var och nu Ă€r det ju inte sĂ„. Egentid och par-tid blir betydligt mindre. Men sĂ„ fĂ„r man inte glömma att vi Ă€r relativt nya in i den hĂ€r situationen och Sally Ă€r fem veckor. Jag tror att för varje vecka som gĂ„r sĂ„ kommer livet bli enklare. Än sĂ„ lĂ€nge sĂ„ vĂ„gar jag inte pumpa ut och lĂ€mna tvĂ„ barn till Odd en hel eftermiddag/kvĂ€ll och samma gĂ€ller Odd. Men vi kommer dit, nu hjĂ€lps vi Ă„t vĂ€ldigt mycket och det Ă€r vĂ€l dĂ€rför vi inte kĂ€nt av nĂ„gon tvĂ„barnschock.

Hej! Jag undrar hur du tÀnker kring det att Odd snusar nÀr ni har barn? Hur kommer ni att resonera nÀr barnen blir Àldre, för att inte de ska börja snusa/röka? :)

Jag avskyr det! Jag trampade nyss i en gammal snusprilla och jag hade lust att skicka ett surt mess till Odd men sÄ kom jag pÄ att vi firar tre Är idag och sÄ bet jag ihop istÀllet. Jag önskar verkligen att Odd ****ade snusa. Det Àr dyrt och det Àr Àckligt. Jag försöker fÄ honom att ****a men han Àr inte sÄ pepp pÄ det. Jag hoppas att han ****ar snart sÄ att Gillis aldrig kommer att minnas det. Jag kommer aldrig acceptera nikotin hÀr hemma. Hade Odd rökt hade jag aldrig blivit tillsammans med honom. Snusandet Àr inte lika farligt passivt men det Àr ÀndÄ inte okej. Ni fÄr gÀrna peppa honom med tips om hur kan kan ****a och varför han borde. Det ekonomiska har jag redan dragit tusen gÄnger..


 InsĂ„g att det hĂ€r med frĂ„gestund var en vĂ€ldigt dĂ„lig idĂ©. Det Ă€r dom inlĂ€ggen som tar lĂ€ngst tid och hon har varit vaken hela förmiddagen (ogillar att ha en skĂ€rm uppe nĂ€r hon Ă€r vaken) men hĂ€r kommer nĂ„gra svar. FĂ„r fortsĂ€tta nĂ€r hon sover! Nu ska vi ut och njuta av det fina vĂ€dret.
blogstats trackingpixel