Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Xin Zhao Build Guide by ibrahimkula

Xin Zhao build only for my friend

Xin Zhao build only for my friend

Updated on February 29, 2012
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author ibrahimkula Build Guide By ibrahimkula 20,987 Views 2 Comments
20,987 Views 2 Comments League of Legends Build Guide Author ibrahimkula Xin Zhao Build Guide By ibrahimkula Updated on February 29, 2012
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Choose Champion Build:

  • LoL Champion: Xin Zhao
  • LoL Champion: Xin Zhao
  • LoL Champion: Xin Zhao
  • LoL Champion: Xin Zhao
  • LoL Champion: Xin Zhao

Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Xin Zhao nasıl bir karakterdir ilk başta buna bakalım. 1 e 1 de hemen hemen çoğu heronun tabiri caizse anasını ağlatır. Eğer başlarda ölmeden 2-3 kill alırsa xin i gördüğünüz zaman arazi olmanız tavsiye edilir. Xin bir ashe bir trynd gibi sadece atack speed ve atack damage kasmaz. Xin için defans ve hp de önemlidir.
Yukarıda 5 tane bölüm açtım hepsini anlatıcam.
Back to Top

5 build

Yukarda 5 tane build oluşturdum hepsini ne zaman kullanacağımızı anlatayım.
1. build : Düşman heroların hepsi damage heroları olduğu zaman.
2. build : Düşman heroların hepsi ability den güç alan herolar olduğu zaman.
3. build : Düşman heroların güçlü tarafı ad olduğu zaman (örneği düşman ashe sivir ryze ashe sivir ad bakımından iyidir ve güç bakımından ryze i geride bırakırlar.)
4. build : Düşman herların güçlü tarafı ap(ability power) olduğu zaman.
5. build : Düşman heroların ağırlıklı olarak defans oynaması durumunda kullanıcaz.

1. ve 2. build in durumları gerçekleştiği zaman biraz nadir bir durum olsada yani hepsinin ad veya ap gelmesi durumu %85 kazanırsınız. Team ne kadar hödük olsa bile.
Back to Top

Summoner Speller

Exhaust ve Flash seçtim çünkü neredeyse tüm kullanıcılar flash alır ne alaka dersek diyelim e skilli ile adamın üzerine atladınız adam hop flash nasıl yakalıcaz ?? tabi ki flashla. Aynı zamanda kaçarkende gayet kullanışlı. Exhaust ta 1 e 1 girdiğiniz zaman rakibin atack speed i düşürmek iyi bir yol olabilir fakat dövüşü iyi hesaplamalısınız eğer rakibe exhaust u attıktan sonra bile yeniliyorsanız kaçma ihtimainizde olmaz , eğer açık ara farkla yeniyorsanızda bir anlamı olmaz kovalarken veya kaçarken de kullanabiliriz. Eğer bana yavaşlatmaya gerek yok ben frozen mullet çekerim derseniz heal veya ignite de alabilirsiniz.
Back to Top

Skill kullanımı

Skillerin tek tek ne işe yaradığını yazmayacağım zaten ne oldukların biliyorsunuzdur. Bir kaç not var sade
Not 1:W skilli açıkken vurduğunuz vuruş başına diğer skillerin üresi 1 sn kısalır(Örn: Daha R skillinin dolmasına 30 sn var diyelim. Rakiplerde uzak olduğunu varsayalım. Minion keserken w skillini açtınız.Minionlara skill açıkken 11 vuruş yaptınız , 30 sn lik zaman 11 sn daha çabuk dolar. Etkisi kalıcı değildir.)
Not 2:Ultimate skilli damage atmanın yanında vurudğu champion sayısına bağlı olarak armor ve magic resist kazanır. Bir Teamfight ta son vuruşu beklemek için değilde ilk başta rakibin arasında kullanarak defans kazanmak daha iyi bir tercihtir.
Not 3:Rakibin üstüne E skilli ile uçmadan önce q skilli ni açmak daha mantıklıdır. Çünkü öncden açtığınız zaman kafasına uçtuğunuzda 1 kez vurmuş oluyoruz arkadan 2 vuruş ve adam havada.
Klasik kombo Q aç E ile uçtuktan 2-3 sn sonra W skillini aç W skilinin verdiği süre kısaltma olayı sayesinde tekrar Q aç ve bidaha E skilli ile üstüne uç.
Back to Top

Runesler

Öncelikle runesler tier 3 olmalı.
Kırmızılara ; Armor penetretion aldık genelde item olarak armor penetre almadığımız bu ihtiyacı runeslerden karşılıyoruz.
Sarılarda ; Armor var oyunun başında önemli olduğu içi level başına artandan değilde direkt olarak armor veren runes leri tercih ettim. Sarılarda bu özellik zaten primary olduğu için armor u sarılardan temin ediyoruz.
Mavilerde ; Level başına artan büyü savunması var neden lvl başı artan diye sorulursa mageler oyun başlarında ap leri fazla olmuyor bu yüzden oyun başında gereksiz diye buluyorum. Zaten level başına artanlarda 10 lwl de normalleri yakalamış oluyor. Ayrıca diğerlerinden daha ucuzlar.

Harcayacağınız ıp :
410*9=3690
205*18=3690
1025*3=3075
Toplamda=10455
Back to Top

Build 1

Bu buildi eğer rakiplerin hepsi ad oynuyorsa yapın.
İlk item olarak doran doran's shield verdiği 120 healt ve 10 armor tam ihtiyacımız olan şeyler, dorans blade i almıyoruz.

Bot olarak as(Atack Speed) veren botu alıyoruz xin zhaonun vazgeçilmezidir bu bot.

Bundan sonra önce heal kristalimizi ardından bunu küçük balyozumuz phage dönüştürüyoruz. 225 + 120 şimdilik iyi bir healımız var gibi.

Armor vakti geldi düşmanlarımızın hepsi ad olduğu için armorumuz önemli eğer paranız varsa Madred's razoru direk çekin yoksa önce cloth armor u alın. Madred's razoru önce almamızın nedeni verdiği az da olsa atack damagedir.Armor dizerken atackı da unutmayalım.

Sıradaki item chein vest bundan alacağımız 45 armor rakiplere yavaştan korku salmaya başlayacak.Bunu aldıktan sonra 600 paranız kaldıysa Madred's razoru Wriggless e çeviriyoruz ve artık lifestealımızda var.Harras alsak bile pasif yetenek artı %18 lifesteal la kolayca canımızı geri alabiliriz.

Evet. Gel gelelim ad karakterlerin kabusu thornail e. Chein vest imizi almıştık cloth armor + 1000 gold ve oyunu kazandınız diyebilirim.Eğer hala oyun bitmediyse yukardaki itemleri takip etmeniz yeterli oyun elbet sizin olacaktır başta çok ölmediyseniz.
Back to Top

Build 2

Bu buildi rakiplerinizin hepsi ap olduğunda kullanın.
İlk başta heal kristali ile başladık nede doran's shield değil. Doran's sheild armor da veriyor buna gerek yok kristalla fazla hp le başlamak daha iyidir hemde ilk savaşta heal kısmının yüksek olur ve rakipleriniz gözü korkar size saldırmamalarını sağlar.
Peki neden direkt büyü savunması almıyoruzda heal alıyoruz çünkü ilk savaşta rakiplerimizin tek skilli olacak büyü savunması sadece bunun vuruşunu azalıcak daha sonra sürekle basit atakla vuracaklar ki bir skillin daolması en az 5 sndir 1 lwl de.

Bunda as veren botumuzu alıyoruz her zamanki gibi ama sıkıntı çekiyorsanız yukarıdaki gibi null-magic mantle alıp rahatlayabilirsiniz.

Ardından Wits End adlı item için gerekli yapıyı oluşturuyoruz recurve bowu alıyoruz. Unutmayın Xin de en önemli şey as dir. Ve Wits end de buraya harika geliyor artık her adamın üstüne çullanabilirsiniz 1 e 1 de üstelik pasif yeteneğine her vuruşumuza fazladan 42 büyülü saldırı ile saldırıyoruz (Örn: 70 vuryoruz buna + olarak büyü savunmasınıda katarsak 70+35 gibi bi rakam vuruyoruz) Yani saldırmızı az kalmıyor merak etmeyin.Bir diğer özelliğide vuruş başına büyü savunması artırması 20 oluyor en fazla + 30 kendi savunması toplamda bize 50 büyü savunması veriyor.

Bundan sonra ilk başta aldığımız kristali phageye dönüştürüyoruz ve biraz olsa hp mizi çoğaltıyoruz.

Negatron cloak alıyoruz ve artık tamamdır defansımız isterseniz itemi force of nature ye yükseltin yukardaki gibi veya phantom dancer yoluna girebilirsiniz seçim sizin.

Yukardaki itemleri almadan oyun bitecektir muhtemelen bu yolda kazanma şansınız çok yüksek.
Back to Top

Build 3 - 4

3. build i rakipin ad yönü ağır basıyorsa 4. buildide rakibin ap yönü ağır basıyorsa kullanın
Back to Top

Build 5

Rakip takım defans ağırlıklı oynuyorsa bu buildi kullanın.
Last whisper in %40 armor delmesi + bloodrazorun can çalması + madreed's bloodrazorun rakibe her vuruşta canını götürmesi + yüksek hp tam bir tank katili tek kötü yanı defansının az olması.
Sadece son item size kalmış ben phantom dancer koydum. Orası opsiyonel size kalmış önceki itemleri almanızı şiddetle tavsiye ediyorum
Download the Porofessor App for Windows
League of Legends Build Guide Author ibrahimkula
ibrahimkula Xin Zhao Guide
Vote Vote
Xin Zhao build only for my friend

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide