Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Karma Build Guide by sadecekurt

Support [12.11] S+ Tier Karma Full Rehber (Her yamada güncellenecek)

Support [12.11] S+ Tier Karma Full Rehber (Her yamada güncellenecek)

Updated on June 18, 2022
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author sadecekurt Build Guide By sadecekurt 6,764 Views 1 Comments
6,764 Views 1 Comments League of Legends Build Guide Author sadecekurt Karma Build Guide By sadecekurt Updated on June 18, 2022
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Runes: Defansif #1

1 2 3
Sorcery
Summon Aery
Manaflow Band
Transcendence
Scorch

Resolve
Bone Plating
Revitalize
Bonus:

+8 Ability Haste
+9 Adaptive (5.4 AD or 9 AP)
+6 Armor

Spells:

1 2
Genel kullanım
LoL Summoner Spell: Flash

Flash

LoL Summoner Spell: Ignite

Ignite

Threats & Synergies

Threats Synergies
Extreme Major Even Minor Tiny
Show All
None Low Ok Strong Ideal
Extreme Threats
Ideal Synergies
Synergies
Ideal Strong Ok Low None
Hakkımda
Selamlar, ben KURT. Birinci sezonun sonlarına doğru LoL'e başladım ve o zamandan beri ara vere vere oynuyorum. Support (%70-75) ve Jungle (%25-30) aralıksız oynayarak bir kaç sezon önce Elmas 2'ye kadar çıktım ancak sonra sıkıldığım için ara verdim öncesi ve sonrasında Altın a çıkıp şanlı kostüm alıp salıyordum ve hala öyle yapıyorum fazla uzatmadan rehbere geçiyim umarım sizin için yararlı olur...
Erken Oyun (Early Game)
Karmada diğer destek karakterlerine göre çok güçlü bir koridor aşamasına sahipsiniz ama hata yapma lüksünüz yok!Ölmeseniz dahi sıçranızı kaybederseniz gang yediğiniz zaman ya da karşınızda işini bilen bir Nautilus ya da Leona tarzı şampiyon varsa sıçranız tekrar gelene kadar o koridor aşaması sizin için neredeyse bitmiş sayılır. Elinizden geldiğince Q ve R+Q ile rakibi dürtüp minyon almasını engelleyin xp ve gold kaçırsın. Sürekli altta vermiş olduğum totemleme haritasına göre haritayı totemleyin ve 4 Lvldan itibaren orta koridora ormancınızla ya da ormancınız olmadan baskın atın. Bu sayede hem takım arkadaşlarınızı öne geçirirsiniz hem de ADC koridorda tek kaldığı için daha çok xp kazanıp rakibin önüne geçer. Bunun haricinde kule bariyerlerinden alınan ekstra altınları almaya her zaman özen gösterin ve ilk kuleyi açtıysanız ikinci kulenin verdiği 600 altını en fazla 2 kişi paylaşın ya da ADC'nin tek başına almasına izin verin.
Orta Oyun (Mid Game)
Dakika 15'den itibaren R+Q yerine R+E kullanmaya özen göstermelisiniz, Early Game de olduğu gibi totemlemeye devam etmelisiniz bunu yapmayı asla bırakmayın. Rakibe uyguladığınız baskıya devam ettiğiniz ve hata yapmadığınız sürece rakibin şampiyonları ne olursa olsun Late Game e gelmeden oyunu bitirmeniz muhtemeldir. Objektifleri almak için ormancınızı ve takım arkadaşlarınızı yönlendirin, oyunun her anını yönetin zaten yaptıklarınız rakibin üstünde bir baskı oluşturacak ve mentalini bozacak kendi aralarında kavga edicekler bu sayede basitce +LP yi cebe indiriceksiniz.

İki tarafı da açık olduğu için Orta koridor kulelerini açmak zor ve çok risklidir, Bu yüzden önce Üst ve Alt koridordaki kuleleri almalısınız daha sonrasında buralar zaten sonuna kadar ittirilmiş olduğu için Orta koridora gidip kuleleri rahatça yıkabilirsiniz. Eğer Vadinin Alametinden Rift Herald, Eye of the Herald aldıysanız Orta koridorda toplanıp iki kuleyi hızlıca açtıktan sonra diğer koridor kulelerine de yönelebilirsiniz tamamen sizin tercihinize bağlı.
Oyun Sonu (Late Game)
Oyun bu aşamaya kadar geldiyse daha önce belirttiklerimi yapmaya devam edin, takımınızın mentalinin bozulmasına izin vermeyin sakin tutmaya çalışın, objektiflere ve koridor ittirmeye ağırlık verin.

Koridor ittirirken 1-3-1 / 3-1-1 / 1-1-3 / 1-4-0 / 1-0-4 / 4-1-0 şeklinde ilerleyin daha sonrasında orta koridorda toplanın ya da aktif bir objektif varsa direkt ona gidin koridorlar rakibin üstünde olduğu için ittirmeden objektiflere yönelemezler eğer yönelirlerse minyonlar yapılarını kolayca yıkacaktır.
Q-W-E-R - Kullanımı
Q kullanacağınız zaman rakibin kaçamayacağı anları kollamalısınız. Düz vuruş animasyonuna girdiğinde, kule ile duvar arasına sıkıştığında, dar yerlere girdiğinde kesinlikle kaçma imkanı kalmıyor. Sürekli rakibin üstüne yürüyüp dürtmelisiniz boş durmamalısınız.

Örnek;

W kullanacağınız zaman E ile kendinize hız verip rakibe iyice yaklaşıp W ile rahatca Sabitledikten sonra R+Q ile rakibe vurursanız ADC'niz skoru kolayca alabilir.

E kullanmanız gerektiğinde kullanın, boş risklerden kaçının R+E çok güçlü bir yetenektir boş yere kullanırsanız koridorda hem siz hem de takım arkadaşınız cezalandırılır, sıçranızı kaybederseniz daha önce belirttiğim gibi koridor aşamasını oynamanız çok zor olur. Bu yüzden totemleme ve harita takibi çok önemlidir rahatca rakibi dürtebilmenizi ve E'yi dilediğiniz gibi kullanmanıza olanak sağlar.

R: Early Game de rakiplerinize her fırsatını yakaladığınızda baskı kurmak için yukarıda da belirttiğim şekilde R+Q kullanmalısınız, Late Game'e doğru R+E kullanmaya özen gösterin, zaten Mid Game'in sonlarına doğru Late Game de R yeteneğiniz sürekli yenilenicek.
Yetenekleri
Güçlenen Ateş - Pasif

Karmanın Q ve W yetenekleri ayrıca R+Q kombosunun ve W nun ikinci patlaması Mantra - R yeteneğinin bekleme süresini rakibe belirttiğim yeteneklerle her hasar verdiğinizde -5 saniye azaltıp Mantranın kısa sürede yenilenmesini sağlar.

İçindeki Alev - Q

Rakibe çarptığında 70/120/170/220/270 (+40% yetenek gücü) büyü hasarı verir ve 1,25 saniyeliğine %35 yavaşlatır.

Değişmez Karar - W

Rakiple kendi arasında belli bir menzil içerisinde bir bağ oluştururak hedefi görünür hale getirir ve hedefe 2 saniye içinde toplamda 80/130/180/230/280 (+90% yetenek gücü) büyü hasarı verir, 2 saniyenin sonunda bağ kırılmazsa rakibi 1.4/1.55/1.7/1.85/2 saniye boyunca yerine sabitler.

Esin - E

Karma bir takım arkadaşına ya da kendisine 2.5 saniyeliğine 80/120/160/200/240 (+%45 yetenek gücü) kalkan ve 1.5 saniyeliğine %40 hareket hızı verir.

Mantra - R

Karma mantrayı kullandıktan sonraki 8 saniye boyunca kullanacağı bir sonraki yeteneği güçlendirir.

R+Q: 40/100/160/220 (+30% yetenek gücü) ekstra büyü hasarı verir ve etki alanında veya maksimum menzile ulaştığında bir alev çemberi oluşturarak düşmanları %50 yavaşlatır. 1.5 saniye sonra daire patlayarak bölgedeki düşmanlara 50/150/250/350 (+60% yetenek gücü) büyü hasarı verir.

R+W: Karma güçlendirilmiş bir bağ oluşturarak eksik canının %17'si ( her 100 yetenek gücü başına +%1) kadarını yeniler, hedefe toplamda 80/130/180/230/280 (+90% yetenek gücü) büyü hasarı verir ve 1.4/2.05/2.45/2.85/3.25 saniyeliğine görünür hale getirir. Bağ kopmazsa Karma 2 saniyenin sonunda yeniden eksik canının %17'si ( her 100 yetenek gücü başına +%1) kadarını yeniler ve rakibi 1.4/2.05/2.45/2.85/3.25 saniye boyunca yerine sabitler.

R+E: Karma bir takım arkadaşına ya da kendisine 2.5 saniyeliğine 80/120/160/200/240 (+%45 yetenek gücü) + 25 (+%45 yetenek gücü) kalkan ve 1.5 saniyeliğine %40 hareket hızı verir. Kalkanın gücü etrafına taşarak diğer dost şampiyonlara toplam kalkan ve hareket hızı miktarının %30 kadarını sağlar.
Rünler

Aery'yi Çağır
Neden kullanıyorum?

Sihirli Yıldız
Neden kullanıyorum?

Mana Akışı Yüzüğü
Neden kullanıyorum?

Yücelik
Neden kullanıyorum?

Kızart
Neden kullanıyorum?

Peksimet Teslimatı
Neden kullanıyorum?

Zaman Büken Karışım
Neden kullanıyorum?

Kozmik Sezgi
Neden kullanıyorum?

Muhafız
Neden kullanıyorum?

Yaşam Kaynağı
Neden kullanıyorum?

Kemik Zırh
Neden kullanıyorum?

Canlandır
Neden kullanıyorum?
Eşyalar

Dinçleştirici Aytaşı
Neden kullanıyorum?
Savaş sırasında en yaralı olan takım arkadaşını iyileştiriyor ve savaş boyunca 5 defaya kadar biriken ve %5 daha fazla kalkan ile iyileştirme gücü sağlayan bir buff kazandırıyor. (ADC'ye göre 10 oyunun 1 inde tercih ediyorum)


Shurelya'nın Savaş Şarkısı
Neden kullanıyorum?
Mobil rakipleri yakalamayı kolaylaştırıyor, kullanıldığı zaman 4 saniyeliğine %30 hareket hızı sağlıyor eğer bir takım arkadaşınla bu etkiyi paylaşıyorsan 1.5 saniyeliğine de %25 ek hareket hızı sağlıyor. W ile rakipleri yakalamanız kolaylaşıyor ve savaşı başlatmak için R+E yi boşuna harcamamış oluyorsunuz (10 oyunun 9 unda tercih ediyorum)


Ionia Çizmeleri
Neden kullanıyorum?
Bir savaş sırasında daha çok yetenek kullanmama olanak sağlıyor bu sayede rakipleri sürekli sabitleyebiliyorum ve takım arkadaşlarımı koruyabiliyorum. (10 oyunun 9 unda tercih ediyorum)


Kimyasal Çürütücü
Neden kullanıyorum?
Rakibe Ağır Yara etkisi uygulayarak savaş sırasında can yenileme olanaklarını zayıflatıyor ve bu eşyayı destek oyuncuları aldığı zaman takımındakilerin Ağır Yara etkisi uygulayan eşyaları alması gerekmiyor bu sayede daha fazla hasar vermek için eşya alabiliyorlar sonuçta bir Syndra Rabadon's Deathcap almak varken neden Morellonomicon almak istesin ki.


Akan Su Asası
Neden kullanıyorum?
Takım arkadaşına kalkan vermek ya da iyileştirmek ikinize de 4 saniye boyunca 25 ila 45 Yetenek Gücü ve 20 Yetenek Hızı veriyor. (Bu etki takım arkadaşının seviyesine göre artıyor)


Kefaret
Neden kullanıyorum?
Savaşa başladığımızda rakibin ve kendi takımımın üzerinde kullanıyorum bu sayede savaş sırasında hem yüklü bir oranda takım arkadaşlarımın canını tazeliyorum hem de rakibin azami canının %10 kadarını yakarak gerçek hasar vuruyorum. (Can yenilemenin gücü takım arkadaşının seviyesine göre artıyor)


Gözcü Totemtaşı
Neden kullanıyorum?
13.Seviyeye ulaştığınızda ve destek eşyasını tamamladığınızda ekstra %12 Saldırı Gücü, İlave Can, Yetenek Gücü ve Yetenek Hızı sağlamasının yanı sıra %15 Yetenek Hızı ve içerisine yer kaplamadan taşıyabileceğiniz Control Ward alabiliyor, ayrıca totem taşıma kapasitenizi 4 adete çıkarıyor.


Kızgın Buhardanlık
Neden kullanıyorum?
Saldırı Hızına ihtiyaç duyan (Twitch vb.) ADC'lere kalkan vermek 6 saniyeliğine %10-%30 Saldırı Hızı sağlıyor ayrıca her vurduklarında 5-20 Büyü Hasarı vermelerini sağlıyor bu sayede rakip daha kırılgan hale geliyor. (Bu etki takım arkadaşının seviyesine göre artıyor)


Mikael'in Lütfu
Neden kullanıyorum?
Bir takım arkadaşının üzerinde kullanıldığı zaman üzerindeki tüm kitle kontrol etkilerini kaldıran bir koruma sağlar bu sayede hem ADC'yi kurtarmış oluyoruz hem eşyadan %20 fazladan iyileştirme ve kalkan etkisi almış oluyoruz hem de ADC'nin Mercurial Scimitar ya da Quicksilver Sash alması gerekmemiş oluyor bunun yerine hasar eşyası alabiliyor.


Rylai'nin Kristal Asası
Neden kullanıyorum?
Mobil şampiyonların canını sıkmak için birebir eşyalardan birisi, hasar vermek rakibi %30 yavaşlatıyor bu sayede W ile daha kolay Sabitleyebiliyoruz.


Zhonya'nın ***saati
Neden kullanıyorum?
Rakipte ikiden fazla suikastci şampiyon varsa ve kasıldılarsa kişisel korunma ve Yetenek Gücü için alıyorum başka bir nedeni yok.


Rabadon'un Şapkası
Neden kullanıyorum?
Agresif oynayacağım maçlarda rakibe R+Q ile fazladan hasar çıkarmak ve dürtmek, R+W ile daha fazla Can Yenilemek ve R+E ile takıma daha fazla Kalkan sağlamak için alıyorum.


Gölgealev
Neden kullanıyorum?
Rakibe karşı Büyü Nüfuzuna ihtiyacım olduğu zaman genelde rakipte 2-3 tane Offtank ve Tank varsa tercih ediyorum sebebiyse seviyeye bağlı olarak 10-20 arası Büyü Nüfuzu veriyor, hedefin canı 1000'den azsa azami miktardan yararlanmamı sağlıyor ve hedef yakın zamanda kalkan etkisi aldıysa fazladan ilave +20 Büyü Nüfuzu veriyor bu sayede rakip takımdakiler daha zayıf oluyor.
Totemleme (Warding) nasıl yapılmalı
- Turuncu noktalar iki takımında totem atabileceği ideal ve gerekli noktalar.
- Kırmızı noktalar kırmızı takımın totem atması gerektiği ideal ve gerekli noktalar.
- Mavi noktalar mavi takımın totem atması gerektiği ideal ve gerekli noktalar.

- Büyük topcuklar Kontrol Totemi
- Küçük topcuklar Görünmez Totem

Kırmızı ve Mavi noktalar koridor sakinken ve karşı ormancıyı, üst ile orta ya da orta ile alt koridor civarında görürseniz hiç beklemeden gidip totemlemeniz gereken ve size oyun boyunca büyük oranda görüş sağlayacak noktalardır. Roam ve gangleri çok önceden fark etmenize olanak sağlayan en ideal noktalar bunlar.
Download the Porofessor App for Windows
League of Legends Build Guide Author sadecekurt
sadecekurt Karma Guide
Vote Vote
[12.11] S+ Tier Karma Full Rehber (Her yamada güncellenecek)

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide