Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Evelynn Build Guide by EpresShake

Jungle EpresShake Evelynn útmutató

Jungle EpresShake Evelynn útmutató

Updated on August 20, 2021
New Guide
Vote Vote
emerald
League of Legends Build Guide Author EpresShake Build Guide By EpresShake 2,356 Views 0 Comments
2,356 Views 0 Comments League of Legends Build Guide Author EpresShake Evelynn Build Guide By EpresShake Updated on August 20, 2021
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Runes: Main Runa

1 2 3 4 5
Domination
Electrocute
Sudden Impact
Eyeball Collection
Relentless Hunter

Sorcery
Absolute Focus
Gathering Storm
Bonus:

+9 Adaptive (5.4 AD or 9 AP)
+9 Adaptive (5.4 AD or 9 AP)
+6 Armor

Spells:

Nagyon más variáció nincs
LoL Summoner Spell: Chilling Smite

Chilling Smite

LoL Summoner Spell: Flash

Flash

Threats & Synergies

Threats Synergies
Extreme Major Even Minor Tiny
Show All
None Low Ok Strong Ideal
Extreme Threats
Ideal Synergies
Synergies
Ideal Strong Ok Low None

Champion Build Guide

EpresShake Evelynn útmutató

By EpresShake
Bevezető
Üdvözöllek a guideomban, EpresShake vagyok, jelenleg 2éve játszom, ~2milliü mastery és D1 peak Evelynn otp.

Szeretném leszögezni, hogy ezt a guideot nem azért írom hogy elmondjam hogy kell Evelynnezni, szimplán csak eszközöket nyújtsak ahhoz hogy segítsen téged abban hogy könnyebben átláthatóbban lásd a champet és esetleg egy két ötlet beinvesztálj a saját játéktudásodba! :) Ha esetleg bármi kérdésed van, a discord szerveremen vagy a streamemen szívesen megválaszolom őket! A Guideot pedig ahogy időm engedi folyamat frissítem aktualizálom amikor szükségét érzem.

Twitch Csatornám

Minden más elérhetőséget/Referenciát lent találsz!
Erősségek/Gyengeségek
Erősség
-Erős burst
-Jó kezekben könnyű 1v9
-Jó scalelés
-Potenciál az outplayre(láthatatlanság)
-Könnyen kiszedhetsz tankokat és squishy-ket egyaránt.

Gyengeség

-Lvl 6 előtt nehéz gankelni
-Ha hátrányba kerülsz, szinte lehetetlen vissza jönni
-Tapasztalatot igényel az ellenfeleid olvasásában
-Törékeny karakter, stun után szinte biztos hogy meghal
-A kezdeti fázisban sokat kell farmolnod (Elég sűrűn fogod megkapni hogy afk farm bla..blabla...)
Night Harvester noob trap
Mért Hextech Rocketbelt a Night Harvester helyett?

Először is, a Night Harvester olyan felesleges burstot illetve movement speedet ad, ami maximum az early-ben fog segíteni, viszont mid és lategameben annyira nem jó és felesleges ulti cdr-t ad amit nem igen fogsz kihasználni egy farming champpel. A Hextech Rocketbelt sokkal több oldalúbb,

1.) Gap close(Könnyebben letudod proccolni a charmod, így szinte biztos hogy killhez jutsz az elején)
2.) Magic pen( AKA. extra dmg minden item után szintén magic pent kapsz, így a tankok ellen is veszélyesebb leszel)
3.) Ez is ad movement speedet(Ha ellenfél felé aktiválod akkor ugyanúgy movement speedet kapsz amivel letudod kergetni)

Az egyetlen hátránya hogy aktív item, időbe telik megszokni a kombót, de sokkal kifizetődőbb hosszútávon mint az NH.
Nem használsz Lichbanet? :O
Mért nem használsz Lich Bane -t amikor olyan sokáig "must buy" volt?

Egyszerű, jelenleg a Lich Bane gold/value aránya nem igazán jó. Ráveszed a Mejai's Soulstealer a Rabadon's Deathcap t és már ott vagy hogy építheted a magic pent -> Void Staff. Ugyanúgy megvan a oneshot potentiálod, viszont a Lich Bane hez legtöbbszőr kell a Rabadon's Deathcap hogy hasznos legyen, és úgy érzem már overkill. Esetleg utolsó itemnek megveheted, mondjuk mejai helyett. De sokkal jobb tempot ad és jobb a game flow ha kihagyod és Rabadon's Deathcap -t használsz Lich Bane helyett és Banshee's Veil -t veszel utolsónak.
Képességek
Démoni Árnyék (Passive): Ha néhány másodpercig kerülni tudja a harcot, Evelynnt Démoni árnyék veszi körül. Ha Evelynn életereje alacsony, nagyon gyorsan regenerálódik, amíg a hatás aktív. A 6. szinttől kezdve a Démoni árnyék álcázást is biztosít, így Evelynn láthatatlanná válik, és csak a közeli hősök, ellenőrző őrszemek és tornyok képesek felfedni.
GYŰLÖLETTÜSKE (Q): Evelynn lecsap a kijelölt irányba, és megsebzi az első eltalált célpontot. Ha a csapás célt ér, Evelynn következő három varázslata vagy támadása további sebzést okoz az egységnek. Ha egy szörnyet talál el, a Gyűlölettüske töltési ideje jelentősen lecsökken. Az első aktiválás után Evelynn újraaktiválhatja a Gyűlölettüskét legfeljebb három alkalommal, tüskéket lőve ki egy vonal mentén a legközelebbi ellenfélen keresztül. A tüskék megsebzik az összes eltalált ellenfelet. A Gyűlölettüske elsősorban az Evelynn által megtámadott ellenfélre irányul.
BŰBÁJPOR (W): Rövid időre megátkoz egy ellenséges hőst vagy szörnyet, és a célpont rövid ideig látni fogja, hogy hol van Evelynn. Ha a célpontot eltalálja Evelynn alaptámadása vagy egy másik varázslata, akkor az átok megszűnik, visszakapja a Bűbájpor manaköltségét, és jelentősen lelassítja az egységet.
Ha az átok néhány másodpercig aktív maradt, az átok megszűnése elcsábítja a célpontot. Ha a célpont egy ellenséges hős, néhány másodpercre lecsökken a varázsellenállása. Ha a célpont egy szörny, a csábítás időtartama hosszabb lesz, és a varázslat bónusz sebzést okoz.
A Bűbájpor elsütése nem töri meg a Démoni árnyék álcázását.
OSTORCSAPÁS ÉS FELERŐSÍTETT OSTORCSAPÁS (E): Ostorcsapás –Evelynn felnyársal egy ellenfelet ostorszerű csápjaival, alkalmazza rá a találati hatásokat, és a célpont maximális életerejével arányos sebzést okoz. Evelynn mozgási sebessége rövid időre megnő.

A Démoni árnyék aktiválódásakor Evelynn következő Ostorcsapása Felerősített Ostorcsapás lesz.
Felerősített Ostorcsapás –Evelynn odarántja magát célpontjához, mielőtt felnyársalná azt, az Ostorcsapás pedig a célponton kívül a közeli ellenfelekre is hat.
ÁRNYJÁRÓ (R): Evelynn szabadon engedi démoni hatalmát, megcélozhatatlanná válik, és lesújt az előtte lévő területen tartózkodó ellenfelekre. Ezután hátrébb teleportál. A képesség az alacsony életerejű ellenfeleknek bónusz sebzést okoz.

Pontosabb adatokat, számokkal láthatsz ha a kurzorod a képesség ikonjára húzod.
Early Game(>Lvl6)
A játék korai szakaszában ne nagyon foglalkozz gankkel, csak ha nagyon muszáj és biztosan. Lvl1en tehetsz egy deep wardod esetleges invadek ellen vagy hogy ráláss ha olyan ellenfeled van aki lvl2/3on átmehet elvinni a te buffod, de igyekezz a lehető legkevésbé feltűnő lenni és full clearel kezdeni. Ami nekem mostanság bevált hogy ha tudom hogy a legtöbbszőr hogy ott fog kezdeni az ellenfelem ahol a botlane segít, akkor én keresztbe farmolok, ergo, nem fogunk találkozni a scuttle -nél. Ez változhat ha pl Shaco , vagy Kayn esetleg Rengar stb. ellen játszol.

Amint letetted az első wardot, irány haza(35mp-el a buff spawm előtt pont odaérsz) Oracle Lens, majd lvl6 után ismét sárga ward. Van szituáció amikor nem váltom le a Oracle Lens Stealth Ward -ra. Ez akkor van ha olyan champek ellen játszom akik képesek a láthatatlanságra és fight közben látnom kell őket, vagy esetleg a bokorban bujkálhatnak. Példák:
Kha'Zix Rengar Shaco Kayn stb, sokszor mentette meg már az életem akkor is amikor az Oracle Lens visiont adott egy bokorra, és láttam hogy ott várnak rám. Sokkal kényelmesebben létezhetsz a mapon ezek ellen és nem leszel gold a számukra egy könnyen! :)

Ne felejts el majdnem minden backnél pinket venni (1 de mindig legyen nálad 2).

Lvl6 előtt nem igen tudod elhozni a draket, úgy hogy ne ****áztasd meg egész addig amíg megnem győződsz róla hogy biztonságosan eltudod hozni. Ne feledd, a legfőbb feladatod minél hamarabb elérni a lvl 6-ot!

Lvl6 előtt általában tudsz a Flash gankelni, ne spórolj vele, használd el ha jónak látod. De Flash nélkül nem igazán tudsz ha csak nem teljesen rossz pozícióba van az enemy lanered. Esetleg ha gankelik a lanered felsétálhatsz te is hogy ne haljon meg de ne próbálj hősködni. Igyekezz minél hamarabb belépni a lvl 6ot.

Ha 5x használtad a Smite -ot, akkor eltünik az inventory-dból és Chilling Smite lesz, ami fix 900 "pure" dmg a szörnyekbe/objectivek-be. (Drake/Herald/Baron/Scuttle)
Lvl6 után
Ha eljutottál LvL6ig anélkül hogy bármiféle gond lett volna, akkor gratulálok, innentől kezdődik el a játék. Ne felejtsd el hogy a Control Ward ettől függetlenül látnak, megtudnak akadályozni abban hogy gankelhess. Jó tanács, ha nem muszáj NE! üsd ki a Control Ward, ugyanis ha megtudod kerülni az ellenfeled mindig a wardjához közel fog állni, és nem fog rád számítani ha onnan jössz. Illetve ha nem ütöd ki, valószínűleg nem fog lerakni másikat, tehát jegyezd meg őket, és játssz a Control Ward körül és ha nem tudok kiütni őket, csak akkor üsd ki ha biztosan nem fog senki a közelben lenni.

Ha tudsz úgy gankelni, hogy nem látott meg senki és Control Ward se mentél át, ha tudod, mindig kerülj az ellenfeleid mögé. Ugyanis ösztönösen hátrálni fognak a turretjeikhez (de egyébként 90%-ban mindig hátrálnak ha nincs turret akkor is) így a karjaidba szaladnak és szinte fixen letudod szedni a charmot.

Próbálj a lehető legkevesebb halállal a lehető legnagyobb nyomást gyakorolni az ellenfeleidre, láthatatlan vagy, mindig paranoiásak lesznek hogy bárhol lehetsz, és ha még nem is tudsz ölni, hát... akkor is feszültek lesznek hogy bármikor vissza jöhetsz. Ne felejtsd, a Dark Seal halálod után 5 stacket míg a mejai 10(!) stacket vesz el, mindig számolj rizikót hogy biztos kitudsz -e jönni. Ezért ajánlom megvenni, és egyébként még valahol meg is tanít játszani, hogy megtanuld, mikor mehetsz be és mikor nem.
Mid Game (~lvl11).
Oké, megvan a 2 pontod az ultidon. Viszonylag már sűrűn van ultid, tudsz agresszívabban játszani. Használd ki a mapon hogy minél nagyobb nyomást gyakorolj az ellenfeleidre de ne legyél túl greedy! Még mindig próbáld azért az egyensúlyt megtartani a gank/farmolás között.
Late Game (~lvl16)
Itt már sűrűn van ultid, szinte mindig van amikor kell. Próbáld mindig megritkitani az ellenfél csapatát, itt már gond nélkül egy shotolsz szinte bárkit. A láthatatlansággal kialakíthatsz visiont. Ha esetleg nem tudtok objectivhez kerülni (drake/baron) még mindig nagy eséllyel betudod lopni mert a smite/ulti kombót iszonyat sokat sebez!

Példa: https://clips.twitch.tv/TangibleBovinePeachFreakinStinkin-7K3BeQZIrL62ynY2
(Előtte megszoktam nézni mennyit sebez az ultim(NEM AZ EXECUTE DMG!!!) és akkor kb összetudod adni a Chilling Smitetal)
Extra tanácsok a climboláshoz.
    Ne hallgass a csapattársaidra, ha forceolni próbálnak a gankek miatt, legtöbbszőr te halsz meg. Neked kell tudnod a limited! Evelynn egy tipikus solo-minded karakter.

    Nyugodtan mehetsz lvl 6 után laneről. A bokrokon át, lehet ott is pink ward de ritka, és így könnyen az bot/top lane mögött lehetsz.

    Ha charmolsz
Allure , és lehetőséged van, mindig hátulról próbáld meg. Az esetek 99%-ban hátra fele, a turret felé fogják venni az írányt.

Inkább nyomd ki egyből az ultit mint hogy bent tartsd és meg****áztasd hogy még se tudod megölni és elfut. 2x is gondold át hogy spórolni tudsz-e a Last Caress vagy sem. Sokszor kinyomják a healt(adc) vagy lehet egyéb tényező ami miatt nem tudnád megölni ulti nélkül, ez főleg a játék korai szakaszába fontos!

Használj /fullmute all -t ha nagyon gázos a lobby! Evelynn egy teljesen egyéni solo karakter. Fontos hogy higgadt maradj és uralni fogod a játékot. A másik négy krumplit meg engedd el, az a fontos hogy te szerepelj jól és úgy hogy nem befolyásol semmi!
Köszönöm!
Köszönöm hogy elolvastad az Evelynn guide-omat! <3

Ha van kérdésed vagy esetleg kíváncsi vagy amikor játszom az alábbi helyeken megtalálsz:

Facebook
Twitch
Discord

A guide szerkesztve: 2021.aug.20.
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide