Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Gangplank Build Guide by respektlos

Gangplank Master of Critical / Türkce Aciklamali

Gangplank Master of Critical / Türkce Aciklamali

Updated on June 13, 2011
6.2
6
Votes
4
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author respektlos Build Guide By respektlos 6 4 16,932 Views 6 Comments
6 4 16,932 Views 6 Comments League of Legends Build Guide Author respektlos Gangplank Build Guide By respektlos Updated on June 13, 2011
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Spells:

LoL Summoner Spell: Flash

Flash

LoL Summoner Spell: Exhaust

Exhaust

Items

Firstly buy a , and .After you have 1610 recall and buy and and go your lane.Wait till you have 750 gold and buy an other .Then when you have 1100 gold recall and buy and boots of speed.Totally you should have 4 , an and .Until you have 3455 gold don't sell any of your .When you have 3455 gold sell one of your and buy an .Do the similar thing when you buy your all items.Its your choice to buy a instead of second .In late game you should sell your and buy another .You will have enough movement speed because you gonna have two ( 2 ) .
Back to Top

Runes

You can also use your

armor penetration

and

attack speed

runes but it's better to use your critical damage runes.


Greater Mark of Desolation / 9 x Armor Penetration



/ 9 x Attack Speed



/ 9 x Attack Speed


Greater Quintessence of Desolation / 3 x Armor Penetration
Back to Top

Summoner Spells

Exhaust : It's obviously effective in one on one ( 1 vs 1 ) and surely its a great way to run away or chase .


Flash : Surely a great way to run away or chase .

Or



Ghost : It can be useful too but in my build you should choice Flash because you will have enough movement speed , don't forget that you gonna have two ( 2 ) Phantom Dancer.
Back to Top

TURKCE ACIKLAMA ( Turkish Translation )

Bu kisimda yukarida anlattiklarimin Türkce cevirilerini bulabilirsiniz. ( In this section you can find the translation of these information )
Back to Top

Item'lar/ Esyalar

Ilk olarak Mana tasini, health potunu ve Mana potunu satin aliyorsunuz.Sonra 1610 gold elde ettiginizde base'e giderek Sheen'i ve Avarice Blade'i aliyorsunuz.Fakat tavsiyem o kadar para yapamazsaniz hemen Sheen bittiginde base'e gidip alin sonra Avarice Blade'in parasi bitince tekrar almaya gidin.Sonra tekrardan 750 gold biriktirdiginizde tekrar Avarice Blade alicaksiniz.Daha sonra 1100 gold kazandiginizda hemen base'e gidip Avarice Blade ve boot alin.Sonra botunuzu Ionian Botuna tamamlayin.Toplamda 4 tane Avarice Blade, 1 tane Sheen ve 1 tane de Ionian Botunuz olmali üstünüzde.


NOT :

Arkadaslar simdi neden 4 Tane Avarice Blade kasiyoruz diyebilirsiniz.Size kisaca aciklayayim.Eger bu sekilde kasarsaniz.Oyun icerisinde her zaman crep keserek farm yapamayabilirsiniz.Siz hic bir sey yapmazken de bu item sayesinde size para gelmeye devam edicek.Bana güvenin hep böyle oynuyorum.Aksini söyleyen olursa hani bu kadar item alana kadar ana itemlerimi kasarim falan diyen gibi o zaman 2 item kasarsiniz ve oyun iyi gitmezse öyle de kalirsiniz.Bu sekilde uzun süren bütün oyunlarda avantajlisiniz.Ki eger durumlar cok kotu degilse garanti ediyorum en gec 26. dakikada Infinity Edge'yi kasabilirsiniz.Neyse yazima devam edeyim (=


3455 gold kasana kadar, daha önce kasmis oldugunuz Avarice Blade'lerinizden hic birini satmayin.Ta ki 3455 gold'a sahip olana kadar.Sonra bir tanesini satin ve Infinity Edge'yi alin.Ve item listesinde gösterdigim itemleri bu anlattigim sekilde kasin, itemlerin parasi cikmadan parcalarini alarak kasmaya calismayin.Bu arada 2tane Phantom Dancer kasmak yerine tercihen Trinity Force'u da secebilirsiniz.Bu size kalmistir.

Uzun süren oyunlarda botunuzu satarak 1 Bloodthirster daha kasmanizi tavsiye ederim.Cünkü zaten 2 tane Phantom Dancer'a sahip olacaginiz icin bota ihtiyac duymayacaksiniz.
Back to Top

Rune'ler

Tabi ki en basta önermis oldugum Critical Damage rune'leri yerine sahip oldugunuz Rune'leri de kullanabilirsiniz fakat Critical Damage rune'ünüz eger varsa cok daha mükemmel damage verebilirsiniz.

Eger Critical Damage Rune'leriniz yoksa ***agida göstermis oldugum Armor Penetration( Rakibin defansini düsürmeye yarar ) ve Attack Speed( Vurus hizinizi arttirmaya yarar) rune'lerini tercih ediniz.

Greater Mark of Desolation / 9 x Armor Penetration

/ 9 x Attack Speed

/ 9 x Attack Speed

Greater Quintessence of Desolation / 3 x Armor Penetration
Back to Top

Spell Secimi

Exhaust : Tabiki 1vs1 yaparken veya toplu savaslarda rakibiniz karsisinda size büyük avantaj saglar.Fakat kacmak veya kovalamak icin de kullanabilirsiniz.

Flash : Bence gercekten oyunun en önemli spell'lerinden birisidir.Kacmak icin veya kacani yakalamaniz icin mükemmel bir spell'dir.

Ya da


Ghost : Arkadaslar Ghost'u da tercih edebilirsiniz.Fakat benim item düzenimde zaten 2 tane Phantom Dancer kastiginiz icin yeterince Movement Speed ( Hareket hizi)'e sahip olacaginizdan bence Ghost'a ihtiyaciniz yok.Tabi yine de siz bilirsiniz.
Download the Porofessor App for Windows
League of Legends Build Guide Author respektlos
respektlos Gangplank Guide
Vote Vote
Gangplank Master of Critical / Türkce Aciklamali

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide