Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Yasuo Build Guide by Lyannova

AD Carry Günahkar Kılıç : Yasuo (Türkçe)

AD Carry Günahkar Kılıç : Yasuo (Türkçe)

Updated on January 4, 2015
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author Lyannova Build Guide By Lyannova 81,541 Views 0 Comments
81,541 Views 0 Comments League of Legends Build Guide Author Lyannova Yasuo Build Guide By Lyannova Updated on January 4, 2015
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Choose Champion Build:

  • LoL Champion: Yasuo
    Günahkar Kılıç : Yasuo (T
  • LoL Champion: Yasuo
    Solo Yasuo

Spells:

LoL Summoner Spell: Flash

Flash

LoL Summoner Spell: Exhaust

Exhaust

Threats & Synergies

Threats Synergies
Extreme Major Even Minor Tiny
Show All
None Low Ok Strong Ideal
Extreme Threats
Ideal Synergies
Synergies
Ideal Strong Ok Low None

Selam

Herkese selamlar arkadaşlar. Oyunu 7 aydır oynuyorum ve ilk moba tecrübem. Bunun öncesinde World of Tanks online oyununu oynamıştım. Hazırladığım ilk rehber yarışma kazanmayacak olsam da eğer beğenilirse çok mutlu olurum. En çok oynadığım şampiyon olan Yasuo hakkında bir rehber yazacağım. Umarım beğenirsiniz ve yanlışım olursa beni kırmak yerine düzeltirsiniz :)

Yasuo'nun hikayesi hakkında konuşmak istemiyorum direk rehbere geçiyorum. Yeteneklerinin nasıl olduğundan bahsetmeyeceğim bilmeyen yoktur varsa da kolayca bulabilir. Daha çok püf noktalara dikkat edeceğim.
(Bu rehberi porocuk.com sitesinde yarışmaya katılmak için yazmıştım. Buraya taşıyarak daha çok görülmesini istiyorum)
Back to Top

Rünler

Tipik AD rün sayfası (15 AD,9 Zırh,12 Büyü Direnci) ile oynayabilirsiniz. Genelde erken oyunda sizi güçlü kılar ancak yaptığınız eşya diziliminde sıkıntı çıkmaması için (%5 Kritik vuruş şansı (yaklaşık değerdir),8,3 AD,%4,5 Saldırı Hızı(Saldırı gücü veya Can çalma da alınabilir),9xSeviye başı can,9xbüyü direnci) rünleri tam bir Yasuo rünüdür,özellikle son nerf'ün ardından can sıkıntısı çekiyor. Karşınızda bulunan rakibe göre büyü direnci veya zırhı arttırabilir. Kabiliyetler ise tabii ki 21/9/0 ve Kritik ve saldırı gücüne ilişkin kabiliyet seçimleri olması gerek.
Back to Top

Yetenek Geliştirme Sırası

Bir önceki değişmenin ardından Q'su değişti. Arttırdığımızda sadece gücü yükselecek. Bekleme süresi değişmeyecek. Eyi geliştirirsek güç,bekleme süresi (tek rakip üzerinde tekrar kullanılabilme) açısından artacak. Bu yüzden artık E daha mantıklı gibi. Yinede dengeli olarak arttırabilirsiniz. Önce Qyu 2 yapıp sonra Eyi bitirebilirsiniz veya Wyu açmayıp 1 erken puanı Qya verebilirsiniz tekrar.
Back to Top

Eşya Dizilimleri

Oyun başlangıcında genellikle Doran'ın Kılıcı ve 1 can iksiri başlayacağız. Bizi aşırı dürtecek ya da kolay hasar verecek rakiplere karşı Doran'ın kalkanı veya Dokuma Zırh da başlanabilir bunlar saçma değildir sanıldığından çok işe yarar.
Kısaca tamamlamamız gereken eşya dizilimi şöyledir :
Statik Hançer
Ebedi Kılıç
Mahvolmuş Kral'ın Kılıcı
Savaşçı Çizmeleri
Son Fısıltı
Koruyucu Melek
Diğer eşyalar : Vahşi Hydra,Kanasusamış,Youmuu'nun hayalet kılıcı,Cıva yatağan,Çivli Zırh,Banshee'nin Duvağı

Ancak ezber oynamamamız gerek. Aşırı güçlenmiş ya da Yüksek kitle kontolüne sahip bir takıma karşı savunma eşyaları daha çok tercih edilebilir. Cıva yatağan alınabilir. Statik ve Ebedi %90 Kritik hasarı verdiği için bile yeterince kesin eşyalardır. Statik Hançer Farm yapmayı kolaylaştırır, Çelik fırtınaya ani bir hasar yüklemesi verir ve çok önemli olan hareket hızımızı yüksek oranda artırır. Bu yüzden genelde ilk bitirdiğimiz eşyadır. 2. olarak bizi çok kitelayan rakipler ya da mobil olması ile bizi bile geçecek rakiplere karşı Mahvolmuş Kralın Kılıcı tercih edilebilir. Ancak üsse döndüğümüz para sayısına bağlı olarak ebedi kılıcı da bitirmek çok mantıklıdır. Kritik şansımızı uçuk miktarda arttırdığı gibi kritik hasarına güç de katar. (Eğer 1550 gibi bir miktarda üsse döndüyseniz AMK kılıcı yerine Kazma ve pelerin almak daha yararlı olacaktır.) Karşımızda bizi sık sık dürten veya takaslarda büyük üstünlükle çıkacak rakipler var ise vampiri asayı da bir an önce alabilirsiniz. Daha sonra duruma bağlı olarak Kanasusamış veya Mahvolmuşa tamamlarsınız. Savaşçı çizmeleri gerek Yasuo'nun ihtiyacı olan saldırı hızı gerek uygun miktarda hareket hızıyla mobilitemizi arttıracağından çok güzel bir seçim. Yine de yüksek miktarda saldırı gücü taşıyan bir rakip varsa ninja tabisi ve tabii ki yüksek oranda kitle kontrole sahip bir takıma karşı iseniz Merkür'ün adımları alınabilir. Koruyucu Melek düzgün düşündüğünüzde her şampiyona çıkılabilecek oldukça güzel bir eşyadır. Savunma eşyası olarak düşündüğümüzde kolay focus yiyen bir şampiyonun bir kurtuluş opsiyonu olarak ya da 2e1, 3e1 durumlardan galip çıkmanızı sağlayabilecek ender eşyalardandır. Son Fısıltı rakibin beklediğimiz üzere zırh eşyaları çıkmasıyla onları pişman eden bir seçenek. Üstelik Yasuo ultisinin pasifiyle 15 saniyeliğine (Ultiden sonra) inanılmaz bir zırh delmeye de kavuşmuş oluyor.
Back to Top

Sihirdar Büyüleri

Genelde alındığı gibi Sıçra almak oldukça mantıklı. Bunun yanında ise yüksek oranda tercih edilen tutuşturu alabilirsiniz. Agresif oynamanızı kolay şekilde ilk kanı almanızı sağlar. Ancak Bitkinlik de çok önemlidir. 1e1de daha etkilidir ve oyun sonlarına doğru tutuşturdan kat kat etkilidir. Bu size bağlı bir seçim.
Back to Top

Artılar / Eksiler

Artıları :
Enerji ve manası yok sadece bekleme süresi kullanıyor,
Kısa bekleme süreleri var,
Kritik şansını 2ye katlayan ve çabuk dolan kalkana sahip bir pasif,
Bir çok kez hayat kurtaracak rüzgar duvarı(Kalkan da diyebiliriz),
Tankların baş belası,
Takım savaşlarının kaderini değiştirebilir,
Tek yakaladıklarını affetmez,
2e1,3e1 gibi durumlarda galip çıkma olasılığı çoğu şampiyona göre çok daha yüksek,
Oynaması çok zevkli :D

Eksileri :

Alışması ve ustalaşması zaman alabilir,
E yeteneğinin oyun sonunda hasarı yok denecek kadar az,
Aşırı kırılgan,
Yetenek atışı olan tek temel hasar yeteneği Q kolayca ıskalanabilir,
Ultiyi atmak ve doğru zamanı yakalamak çok zor,
Rakip takım zıpladığı anda ultisini engelleyen bir kitle kontrol yemişse TFyi kaybettirebilir.
Back to Top

Oynanış

Orta oyunda ve uygun kompozisyonda geç oyunda güçlü olan Yasuo duruma göre erken oyunda daha güçlü bile olabilir. Başlangıçta 2 yoldan gidilebilir bunlar karşımızdaki rakibe bağlı. Eğer seviye 1 takasta üstün çıkacağını düşündüğünüz ya da mobilitesi az olan bir rakip varsa Çelik Fırtına ile başlayıp 3.atışımızda rakibi de dürtebilir (Son vuruşu yaparken tutturmak çok önemli) sahip olduğu menzilden dolayı farmı biraz daha rahat yapabiliriz. Zaten kalkanımız olduğundan 1 vuruş üstün çıkacağız. Ancak agresif oynamak istiyorsanız ve 1e1 takasda güçlü çıkacağınızı biliyorsanız atılgan kılıç mükemmel bir yetenek. Hele Lux,Ziggs,Ahri,Syndra vb. yetenek atışına sahip şampiyonlara karşı gelen yeteneklerden kaçma olasılığımız da fazla. 2. seviyede bu 2si de açık olacak. (Tabi oyun başında yakalanıp W açmak zorunda kalmazsanız :D) Farm almak hiç de zor değil Yasuo ile. Öyle zevkli bir şampiyon ki her dalgayı alırken ayrı bir hikayeniz olacak. Sanki farm almıyor da dans ediyormuşunuz gibi hissedeceksiniz. Çok önemli bir nokta ise E-Q kombomuz. Eyi yapar yapmaz Q atarsak Çelik fırtına dairesel olarak vurur ve alan hasarı verir. Aynı anda 2-3 az canlı minyonu alabileceğiniz gibi uygun mesafeden rakibi dürtebilirsiniz. Kolay minyon kestiği için koridoru ittirdikten sonra orman kamplarını alabilirsiniz.
1e1den bahsedeyim. Rakibinizi E ile minyonlara gidip gelerek sık sık dürtebilirsiniz. (Özellikle 3.E yüklü olacağından yüksek miktarda hasar verebilirsiniz.) Bir önemli nokta daha; eğer Çelik fırtınanız hortum yüklü ise uzaktan atmak yerine rakibe doğru yaklaşıp E-Q kombosu ile de onu uçurabilirsiniz ki çoğu kez işe yarar ve fazladan 1 vuruş hakkı verir. Ancak 3.dakikadan sonra totemsiz bir orta koridorda yapmak oldukça risklidir rakip ormancıya dikkat edin. Yasuo rakip minyonlar olmadığında kaçma yeteneğine sahip olmadığından (Uygun anda 3.Q belki sayılabilir.) kolay baskın yer bu yüzden ekstra dikkat ve harita kontrolü ister. 6.seviyenin ardından eğer rakibiniz henüz 6 olmadıysa bir an önce ulti atmanız faydalı olacaktır. Sahip olduğu can yüzdesine bağlı olarak rakibi dürtmüş olacağınız gibi can seviyesi azsa öldüredebilirsiniz. Ulti atmanın birkaç çeşiti vardır. İlerde bahsedeceğim takımdan birinin yardımı ile ulti atma (Zıplatma diyoruz.), Direk Q ile hortum atıp ulti atma, E-Q kombosu ile ulti atma. Bunlar o an ne düşündüğünüze ya da hangisinin size daha mantıklı geleceğine bağlı olarak ağır basacak seçenekler. Ancak bir süredir ormancıdan baskın yemedi iseniz veya onun geleceğinden kuşkulu iseniz (ki beklenmedik roamlar da gelebilir özellikle üst koridordan) ultinizi bi nevi savunma olarak bekletebilirsiniz. Eğer bunu seçerseniz biraz şansa ihtiyacınız olacak tabii ki. Lakin hem ormancı hem de orta koridor şampiyonunu kesme olasılığınız olacak. 2e1'de çoğu kez galip çıkabilecek ender şampiyonlardan birinden bahsediyoruz sonuçta :D

Roam

Katarina,Talon ve ya Zed kadar iyi atamasa da alt koridordaki dost şampiyonların zıplatma mekaniğine bağlı olarak çok güzel bir etkide yapabilirsiniz. Ardından bir ejderha da neden olmasın? Statik hançerin ardından rahatça roam yapabilirsiniz ama çok sık yapmak iyi değildir hele kulenizin canı az ise. Ormancınız her zaman onu koruyamaz. Üst koridora gitmek de oldukça iyi bir seçimdir bazen alt koridora gitmekten daha yararlı olabilir. Giderken rakip orta koridor şampiyonunu,rakip ormancıyı ve çalılara dikkatle bakmanız gerekir,ava giderken avlanmak diye bir deyim var.
Back to Top

Takım Savaşları

Yasuo Dövüşçü olsa bile sahip olduğu özellik ve yeteneklerinden kaynak suikastçıdır da. Doğru zamanda doğru yerde iseniz kimse görmüyor iken rakip ADC'sini tek lokma ile alabilirsiniz (veya APCyi), ya da takım savaşı başlayana kadarki sürede tek yakaladığınız bir kişi alabilirsiniz. Dövüşçü olarak katılmak isterseniz de öncelikle takımla birlikte olmalısınız. Rakipten gelen aşırı yüksek dürtmeleri W ile engelleyebilirsiniz. Veya karşıda olan bir Ashe ultisini dodgelamak için bekleyebilirsiniz.
Küçük bir not : Kalkanınız Velkoz'un ultisi,Xerath'ın Qsu ve Lux'ın ultisi gibi bazı yetenekleri engelleyemez her şeyi yutarım deyip rahat şekilde W atmayın. Özellikle rakip henüz büyüsünü kullanmamışsa sadece onun atacağını hissederek de kalkan atmayın. Tam üzerinize gelirken atmanız yetecek ve daha çok işe yarayacaktır çünkü dikkat ederseniz kalkan ilk saniyede üzerinizden çıkıyor direk ileride değil. Eğer takımınızda Braum,Malphite,Wukong gibi şampiyonlar varsa dövüşçü olarak savaşta bulunmanız çok daha fazla işe yarar. Eğer karşı takımda yüksek miktarda kitle kontol varsa (veya size atılmayı bekleyen bir WW ultisi gibi kitleme yetenekleri) o zaman biraz daha geç dahil olabilirsiniz. Tank değilsiniz ve kimi zaman ADC'den daha dayanıksızsınız dikkat edin. Rakibi toplu yakaladıysanız bir an önce Q yeteneğinizi şarj edin ve onların üstüne atılın. Var ise Sıçra + E-Q-R kombosu direk atılan bir hortumdan daha efektif olacaktır.

Dereceli sırada yüksek yasaklanma yüzdesi ve kolay counterlanması nedeniyle maçı taşımak için değil de daha çok fantezik bir şampiyon diye özetleyebiliriz Yasuo'yu. Bazen takımda illa zıplatmaya sahip bir şampiyon alınmaya çalışılacağı için takıma çok yüksek bir katkısı da olmayabiliyor.

Ekleyebileceğim birkaç şey daha olsa bile aklıma gelmedi :) Eksiğim ya da yanlışım varsa lütfen mazur görünüz. Okuduğunuz için teşekkür ederim!

by Lyannova
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide