Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Fiora Build Guide by BeyveEfendi

S7 Fiora 6.23 TOP Alternative ( TR )

S7 Fiora 6.23 TOP Alternative ( TR )

Updated on November 26, 2016
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author BeyveEfendi Build Guide By BeyveEfendi 4,470 Views 0 Comments
4,470 Views 0 Comments League of Legends Build Guide Author BeyveEfendi Fiora Build Guide By BeyveEfendi Updated on November 26, 2016
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Threats & Synergies

Threats Synergies
Extreme Major Even Minor Tiny
Show All
None Low Ok Strong Ideal
Extreme Threats
Ideal Synergies
Synergies
Ideal Strong Ok Low None

Fio oynanis

Şimdi baştan anlatmam gerekirse. Hasar potansiyeli oldukça yüksek. İlk seviyeden itibaren pasifin olduğu yere q skili ile dürterek bile yarı cana kadar getirebilirsiniz. Bekleme süresi azaltma rünleri ile girerseniz eğer yada 9 lvl olduktan sonra her bir şampiyona q vuruşunda ortalam 2-3 saniye arasında q skiliniz gelecektir. Bunun avantajı şu ultideki 4 çemberi kırmak çok rahat oluyor, Koridorda iken rakip zorluyorsa sadece uzaktan q atıp aldığınız hız ilede çok rahatça geriye kaçabiliyorsunuz.
Olayın özü fiora'nın w sunu nerede kullanmakta?
Mesela karşı destek oyuncusu (tresh-blitzcrank) bunların q suna w nuz sayesinde hem karşı tarafa stun atarsınız hem takımınızdan birisini kurtarabilirsiniz.
Unutmayınki oyun 5 kişiden oluşan bir ekip sadece kendini kurtarmakla kalmayın takımdakilerede yardımcı olun.
Denemek için karşıda tresh varken destek fiora oynadım inanın çok zevk aldım :) Belli bir yerden sonra destek lane i bırakıp orta yada üst koridora gitmeye başlamıştı, Tabi NORMAL OYUN!
Yasuo mesela; iyi bilen bir yasuo 5 kişiye meydan okuyabilir doğru pozisyon aldığında. Neyse tek tek şampiyon şampiyon uzatmayacağım.
Fiora oynayacaksanız oyun başlamadan şunu bir düşünün. W skilini karşı takımdaki hangi şampiyonun hangi skiline karşı kullanmalıyım! Bu sorunun cevabını bilirseniz tf lerde çok işiniz kolaylaşır. Çünkü ne kadar bekleme süresi kassakta w skilinin beklemesi süresi en az 9 saniye oluyordu galiba. Buda bir yanlış w kullanıldığında tf kaybetmek demek.
Back to Top

Items-Run

Şimdi rünlere gelirsek bunu siz kendiniz belirleyin. Fakir olduğumdan :D 2 sayfa rünüm var ve her rünü alamam şampiyon alacak zor ip biriktirirken birde ona harcayamam. Saldırı gücü zırh ve büyü direnci var normalde, onu oynaya oynaya kendi rününüzü bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
itemlere gelecek olursak; İlk olarak ya doran kılıcı ve 1 can iksiri ile başlarsınız yada musibet iksiri ile. Benim favorim musibet çünkü aldıktan sonra birdaha 50 altın verip pot almaya gerek kalmıyor ( oyun içinde bazen 10-20 altın için basede beklediğimizi düşünürsek musibet yararlı ) ve uzaktan dürten şampiyonlar için koridorda bizi daha uzun süre tutmamıza yardımcı oluyor. İlk item kesinlikle tiamat olacak arkadaşlar tiamattan sonra ister vahşi hydra çıkarsınız ister haşmetli rakibe göre halledin. Geri kalan itemler size kalmış arkadaşlar rakip kennen gibi ap ve uzaktan dürten bir şampiyonsa malmortius olabilir. Ama r kullanırken bazen 4 çubuk kırılmıyor. Bu yüzden ben ya üçlü kuvvet çıkıyorum saldırı hızı etkisinden yada youmuu ikisini bir almanıza gerek yok. Bu 2 itemide sadece saldırı hızı için önemsiyoruz.
Back to Top

Combo

Arkadaşlar hemen kısaca anlatayım canlar rakip ile full olsun. Bir pasif rakipte bekliyor. Adama saldıracağınız zaman direk ultiyi açıp bodoslama dalmayın. Fiora oynarken lütfen az sakin oynayın, çünkü ultinin can verme etkisini kullanmamız lazım.
Önce q ile pasifi kırmaya çalışıyoruz. Sonra ulti ile giriyoruz. Q rakibe vurduğunda %60 süresi iniyor eğer youmuu varsa onu burada açıyoruz üçlü varsa zaten kendi etkisiyle.
Kısacası Q-R-Q-E-Hydra-E-Q vs.vs. botlara karşı bu komboyu deneyin
Zamanım kısıtlıydı bunu hızlıca paylaşmak istedim daha çok düzelteceğim yer var biliyorum, yorumlarda belirtebilirsiniz.
Download the Porofessor App for Windows
League of Legends Build Guide Author BeyveEfendi
BeyveEfendi Fiora Guide
Vote Vote
S7 Fiora 6.23 TOP Alternative ( TR )

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide