Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x

Awesome Team Awesome Is Awesome

Awesome Team Awesome Is Awesome

Updated on February 7, 2011
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author Boogaboo Build Guide By Boogaboo 2,435 Views 0 Comments
2,435 Views 0 Comments League of Legends Build Guide Author Boogaboo Build Guide By Boogaboo Updated on February 7, 2011
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Choose Champion Build:

  • LoL Champion: Mordekaiser
  • LoL Champion: Udyr
  • LoL Champion: Tryndamere
  • LoL Champion: Kayle
  • LoL Champion: Anivia

Spells:

LoL Summoner Spell: Ignite

Ignite

LoL Summoner Spell: Ghost

Ghost

Introduction

Evo malo sem premislo kak build bi bil v teoriji precej fail safe in se poigral z mobafire ter zmetal vse skup v elektronsko obliko :D
Back to Top

Zakaj ti champi?

Aksiomi na katerih temelji cel guide (open for debate ofc :D):

  • Koncentrirani na last hitanje
  • Top (solo) in mid lane NE pushata! To pomeni da ne niti poskusat poskodovat turreta
  • Ko nasprotnik pusha je easily gankable
  • Jungler lahko izkoristi ranljivega pusherja
  • Po uspesnem ganku pa je treba poskusit downat turret! - to so tisti trenutki, ko turret pade v enem poskusu al pa prides zelo blizu!


Ideja tega setupa:

  • imet junglerja/gankerja
  • dobrega farmerja na mid
  • champa, ki lahko brez tezav prevzame solo lane (top)
  • in dober combo na bottomu

ob vsem tem ta setup nudi ekipi vecino koristnih utilitijev npr:

  • Mordy (tank) prevzame prvega nasprotnika ki pade
  • Anivia (AP carry) ima 2 zivljenja, kar ji v end gamu omogoci da ni focus
  • Anivia lahko s svojim wallom ekipi odkriva bushe, prekine ulti od nunuta in ostalih, ce jim ga scasta na glavo, najpomembnejse pa lahko zacne team fight s tem ko loci nasprotnike z wallom, lahko nas tudi zasciti ko se spravimo na nashorja
  • Udyr (jungler, hybrid) predstavlja champa, ki s svojim stunom brez tezav prekine ultije od katarine, nunuta, fiddlija, miss fortune in malzaharja, hkrati pa je one tough *********a. Ima Wriggles/Madreds za visok DPS na nashoru/dragonu!
  • Kayle (support, hybrid) ima kul ulti, slow in mali heal, ki nas lahko drzi pri zivljenju ko se zacne mid-game in se jajcamo po sredini in kdo nima polnega healtha da se mu ni treba bluepillat samo za health
  • Trynda (insane AD carry) - ulti, slow, dash (v bistvu komentar ni potreben :D)

Vglavnem ekipa ima dovolj takih abilitijev ki nas obdrzijo pri zivljenju dlje kot nasprotnike, ker DPSa ji ne manjka!

Seznam nasih CCjev:

    Stuni:
  • Anivijin Flash Frost 5s CD (CDred included)
  • Udyrjev Bear stance 6s CD
    Slowi:
  • Kaylov Reckoning
  • Tryndamerov Mocking shout
  • Anivijin ulti
Back to Top

Play style until mid-game

Mordekaiser:
Prevzame solo lane top. Mordy je eden tistih champov, ki lahko brez vecjih tezav brani turret proti dvema ranged champoma. Pac stojis pod turretom, pobijas minione in si med tem shieldan.
V team fightih mora prevzet prvega nasprotnika ki pade.

Udyr:
Jungla in ko ma mano+lizard buff gre na mid/top na gank, ki je, ce pac Mordy/Anivia ne pushata skoraj fail safe.
Hkrati ima Smite, ki omogoci da se ekipi ne more stealat dragona/nashorja
Udyr bi tudi bil glavni warder, kar pomeni na zacetku vsaj na dragonu in v primeru junglerja na nasprotni strani se pri kakem njihovem/nasem buffu odvisno od situacije. 1 ward na nasprotni strani+clairvoyance lahko cisto razkrinka junglerja od nasprotnikov, kar lahko pomeni uspesen gank.

Tryndamere in Kayle:
Na bottom lanu lahko pushata kolikor jima srce pozeli. Razen seveda, ce imajo nasprotniki junglerja. Takrat je ward v tistem kriticnem bushu obvezen. Tu bi bil edini lane, kjer bi lahko meli tezave, ce so nasprotniki prevlki harrasserji in po moznosti ranged. Ce ne pa pac enako focus na last hite. zaradi healov ni teorije da pade nas turret.
Moja ideja je tudi da pri 5v5 premadu Clairvoyance koristi za trackanje junglerja od nasprotnikov, da lahko tu pa tam preveris ce pride kdo ganknit nekoga ki ravno unicuje turret in mu manjka cist se malo, da se pogleda dragona/nashorja.

Anivia:
Na mid lepo pocasi farma.


Sem reko da je treba reportat misse? Se ve :D ampak pac point je tudi da ne rine vsak po svoje kille ampak da se potrpezljivo pocaka na trenutek, ko kill/assist pade 100%. Medtem ko ne pushas tud sam nisi ranljiv za gank. In vsi vemo da je boljse ne umret pa vredu farmat, kot pa feednit nasprotnika..
Back to Top

Prehod v mid-game

Ta prehod se mi zdi najbolj riskanten del cele igre, ker si ga sami seveda ne zelimo, ker mamo tak setup, ki v lanih res tezko faila. Ampak slej ko prej bodo padli turreti..

Takrat ko pade nek turret je navodilo tistega, ki mu je uspelo zrusiti turret, ce mu po nabavi opreme ostane se gold za ward, kupit ward in ga postavit vmes med padlim turretom in se stojecimi turreti, zato da lahko razkrinkamo tistega (sedaj) prostega nasprotnika, ko se bo spravil gankat in bo zacel mid-game.
  • Torej, ce unicimo zgornji turret, je treba wardat zgornji bush pri mid lanu, ali pa pri njihovem golemu ali nekje vmes.
  • Ce unicimo turret spodaj, je treba wardat (dragon je ze itak) prostor pri njihovem wraight campu.
  • Ce pade turret na sredini, pa mora tisti, ki je zmagal v svojem lanu (Anivia) nastavit ward v bushu pri zgornjem/spodnjem turretu, odvisno od tega kateri ima manj healtha in tam pomagat pushnit.
  • Z dovolj map awarenessa + clairvoyance lahko minimaliziramo moznost da nas nasprotnik uspesno gankne!

Kaj pa ce nam nasprotniki unicijo turret preden to uspe nam?

Ce je to na sredini, potem nic, ce je top, je obvezen ward pri nashorju (udyr/tisti, ki je zgubil v lanu), ce pa je bottom pa je obvezen ward pri dragonu (itak).
Nato pa pac sami preidemo v mid-game in najprej zrusimo nasprotnikove turrete v tistih lanih, kjer nasi se niso padli.
Back to Top

Mid-game/end-game initiatanje

Kako zacet fight da se ne bomo podili sem pa tja po sredini brez idej... (kar bo velikokrat neizogibno dejstvo) ampak tukaj je glavni nacin:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/insight-controlling-anivia-13978#chapter8

sicer pa nas ne sme bit strah preprosto pregnat ekipo od njihovega towerja z anivio - ulti, wall, pa preprosto pojemo turret, ce pa kdo hoce defendat pa naj pride zraven da dobi stun+nuke.

Ce pa se oni odlocijo napadit nas pa je naloga anivie vredu pozicionirat njen ulti, zato da so njihovi meleeji in autoattackerji slowani. Njen ulti upocasni attackspeed+movementspeed za 20%, ce pa ima se Frozen Heart pa to doprinese se 20% attackspeed slow. Naj zdaj pride njihov tryndamere in naj naredi kaj pac lahko iz svojih 6 sekund.


Nacela v endgamu:
  • Nashor mora bit wardan z vision wardom, da smo 100% da nas tam ne vidijo!
  • Clairvoyance mora bit na voljo ko se spravimo na Nashorja, da lahko pogledamo ce se nam blizajo.
  • Ce nas poskusijo ganknit, Anivia uporabi wall da zablokira pot do Nashorja tik preden bi nasprotnik lahko priso not in uporabi ulti na zunanji strani prehoda, da ga pojebemo takoj naslednji trenutek.
  • Backdooranja pac ne mormo izvajat, kar pa je itak death sentence v end gamu!
  • Ce je kdo od nas po team fightu mrtev naj prosim ves cas gleda na respawn time od nasprotnikov da nas opozori ko je cas za odhod.
  • Ce so se nasprotniki spawnali je tvoje zivljenje za ekipo vredno vec kot pa unicenje inhibitorja ki ima se 30% healtha, zato ****ING BEZI! Ker counter attack pa je lahko resna tezava!
  • Bolj se namrec splaca pustit inhibitor, pravocasno pobegnit in na poti nazaj stealnit golem in lizard buff pa po moznosti se dragona. Clairvoyance nas lahko pri tem brani, ce nimamo wardov na kriticnih mestih!
Back to Top

Adrenaline rush

Vsi vemo kak je to... Ganknes nekoga ampak se flashne pod turret, ker ma cist malo healtha, ti pa polnega bi ga rad sfinisiral in skocis za njim, on pade, ti skoraj, turret ima cisto malo healtha in ti mislis da ga lahko komot unicis, medtem pa ti iz drugega lana teammate javi da ima miss ampak ga sploh ne slisis, ker si bil ravnokar del epic battla, ki si ga zmagal in naslednji trenutek te nekdo naskoci in lej ga zlomka, tvoj gank je bil counteran, turret pa se vedno stoji.

Vsi vemo kak to zgleda ane? No.. navodilo za tistega ki je javil miss. JAVI GA 10x, dokler ne dobis response, da je tisti ki se igra rambota jasno razumel groznjo!

Counter-gank oz. fight v early/mid gamu, ki se konca z nepotrebno smrtjo pa cetudi je izid smrti enak se v tem guidu klasificira pod FAIL, ne pod 'it's okay'.

Ta adrenaline rush je kurba, jaz redno failam registrirat chat al pa vase klice, razen ce sem veckrat opozorjen kako pomembno se je umaknit... dajmo si pri tem pomagat :)
Back to Top

Cons

Ranljivost, ki jo imamo je najbrz lack of ranged AD carry. Kaka Ashe/MF/Caitlyn/Tristana/Ezreal bi znali bit precej annoying ampak mislim da to le v early gamu, kar pa se da z nasimi champi nekak prezivet brez feedanja, ce pa pushajo pa itak umrejo. Potem v mid-gamu lahko njihove shote tank skasira, ostale pa Kayle poheala da ni kriticno. Na blizu pa nimajo za burek. Glede na nas setup pa bi morali bit sposobni branit nase turrete proti takim ranged gnjavatorjem, pushnit pa tudi nebi smel bit problem!


Champi, ki nam lahko predstavljajo problem:

    Mid:
  • Kassadin, Vladimir, Mordekaiser (do Anivijinega lvl 6)
    Mid-game/eng-game
  • Jax, zaradi Udyrja+Tryndamera in ultija, ki mu vredu zvisa MR. Pomoje je najboljse da se ga nuka in ga nas mordy prevzame, pa je to to. Exhaust more padit nanj + stun more padit nanj.
  • Kaj vec pa se jih trenutno ne morem spomnit :D
Back to Top

Summary

Vglavnem, vesel sem da ste si prebrali in razumeli. Srecen pa bom ce bomo po teh guidelinih odigrali vsaj 5 iger pa jebemomater ce se ne bomo vsaj nekaj novega naucili pa tud ce ne bodo sami wini (racunam da jih bo vecina!)


Vprasanje je samo kdo bo igral katerega champa? Lahko probamo razlicne rotacije champov, ki jih ze mamo da nam ne bo dolgcas, Anivio pa bomo mogli vsi kupit :) ma kdo posebne zelje?

Ziher bodo padale ideje da bi meli 4 izmed teh 5 champov pa take fore... jaz pravim okej, ampak tisto naj se ne vzame kot da igramo po tem guidu, ker ne. Pa tud zamenjave morjo bit take ki lahko pokrijejo cimvecji del originalno misljenega champa+nekaj novega. Ko takle na hitro postudiram se mi zdi Taric dobra zamenjava za Kayle in mogoce Olaf za Udyra, to pa bi blo tudi vse pa se to je tako-tako...

Dajmo predebatirat pa probat :)
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide