Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Rengar Build Guide by nadjaleah

Other Rengar Build Türkçe 4.20

Other Rengar Build Türkçe 4.20

Updated on December 5, 2014
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author nadjaleah Build Guide By nadjaleah 55,570 Views 2 Comments
55,570 Views 2 Comments League of Legends Build Guide Author nadjaleah Rengar Build Guide By nadjaleah Updated on December 5, 2014
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Choose Champion Build:

  • LoL Champion: Rengar
    Assassin cat 1
  • LoL Champion: Rengar
    assassin cat 2
  • LoL Champion: Rengar
    1vs1 rengar
  • LoL Champion: Rengar
    tankgar
  • LoL Champion: Rengar
    tankgar vs (ap top + ap jung)

Runes

Merhaba arkadaşlar. Bu rehberi yapmayı gerekli gördüm çünkü Rengarın güçsüz olarak görülmesi beni kızdırıyor. Size ne kadar güçlü olabileceğini göstereceğim. Öncelikler rünlerden başlayalım.
Ad rünler mi? armorpen rünler mi?
Bu sorunun cevabı ‘ne kadar ad çıkacağım’ sorusuyla bağlantılıdır.
Ad rünler early de bariz öndedir.
Armorpen rünler tek başına hiçbir zaman öne geçemez. Ancak 1 last whisper itemiyle öne geçerler. Veya da kanasusamış gibi yüksek ad’li bir item alırsanız öne geçer.
Armor rünleri mi? can rünleri mi?
Size cevabım yine değişken bir cevap olacak.
Can rünü başta bariz öndedir. Ama karşıdaki rakibin can çalması varsa geriye düşer. Veya armor rünlü ve can rünlü birinin en az 571 can arttıracak şekilde item aldığını düşünürsek armor öne geçer ama gördüğünüz gibi can çalma ve ekstra can alımı dışında can rünleri öndedir.
Mr rünleri mi? cd rünleri mi?
Rakip ilk lwl lerde güçlü olan 1 ap karakterse mr.
Mid güçlü bir ap ise stacklenen mr rünlerinden 3-4 tane kalanı cd.
Diğer durumlarda full cd.
Büyükler ne olmalı?
Kırmızıları ad yaptıysanız benim önerim büyükleri de ad yapın,ad rünün amacı earlyde ezmektir.Öyle yarım yamalak iş yapmayın.
Kırmızıları armorpen yaptıysanız eğer minionlara son vuruşta zorlanıyorum diyorsanız büyükler ad olacak. Ama zorlanmıyorum ve early de last whisper çıkacağım (en azından 2.item last whisper) diyorsanız o zmn büyükler de armorpen olacak.
Eğer tank rengar gidip w fulleyecekseniz , karışık pen rünü büyülere de ad alınacak.
Back to Top

Items

Şimdi gelelim itemlere

Assassinseniz last whisper olmadan olmaz.
Hydra,mahvolmuş veya kanasumamıştan 1ini veya 2 sini alabilirsiniz.
2sini alırsanız op olursunuz fakat pahalıdır. Yani biraz zor alırsınız :D
Last whisperdan sonra bir armorpen itemine daha ihtiyaç yoktur.
Ama oynayış tarzına göre değişir. Şöyleki youmu’nun kılıcı ve ebedi kılıç %40 krit ve hızlı koşma katar karakterinize yani ultinin özelliğini geliştirir ve %40 ihtimalle adamı direk silersiniz :D Ama ben youmu kullanmaya ihtiyaç dutmuyorum diyorsanız adnizi arttıracaksınız.Yüksek adli itemler almalısınız.Yani ebedi kılıcı her türlü çıkacaksınız dersek yalan olmaz.

1vs1 de güçlü olamak için ve karsınızdaki stunsuz bir ad ise Ninja tabi frozen mallet lastwhisper ve (kanasusamış,hydra,mahvolmuş) 3lüsünden biri alınacak şekilde ilerleyin kalan 2 ittem oyuna bağlı. Tabibunlar sırasıyla değil. Sırasının değişmesi çok muhtemel. Oyuna göre sırayı değiştirin.

Stunlu bir ad ap farketmez mercury alacaksınız ayakkabı olarak. Ad ise frozen mallet , ap ise yine frozen mallet alabilirsiniz yada malmortius alabilirsiniz. Kalan aynı.

Eğer tank rengar gidiyorsanız ilk item gün ateşi pelerini. Ap ise de değişmez yine gün ateşi pelerini. Çünkü büyük ihtimal jung ad dir. Ama hem jung hemde top lane ap ise ruh gömleği tabiki ama bir hasarı yemeden alırım diyorsanız banshee. Sonra duruma göre bir ayakkabı.
Ama 2sininde ap olduğu durumlarda ruh gömleği ve mercury çıkarsanız artık mr çıkmanıza gerek yok. Eğer mercury almazsanız ve mr ye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bazıları bana deli diyebilir ama aklın sonu itemini alın. Peki neden? Şimdi 42 magic damage her düz vuruşta atıyor. Bunu 42 ad olarak düşünemezmiyiz? Düşünebiliriz. Her vuruşunuz da adamdan 5 mr eksilir size 5 eklenir ama maksimum 25 mr. Şimdi arkadaşım sen tank rengarsın zaten early de engüçlü skilin w olacak. W ne? Magic damage. Yani w lunu arttırır. Savunmanı arttırır. Ayrıca atack hızı verir. Atack hızıyla napacam? Tank rengar mahvolmuş kralın kılıcı çıkar damage için. Yani %li vuruş yapan bir item. Bunun gücünden faydalanmak için atack hızı şart. Sonrasın da zaten mr çıkmayacaksınız. Ya armor ya can yada biraz ad.
Armor olarak adamlarla uzun fight yapıyorsan gün ateşi pelerini.Eğer ultinle atlayıp fight başlatmaksa amacın randuin. Randuin’i içlerinde basarsan hepsi yavaşlar takımın avantaj sağlar. Son item olarak can ad ve slow için donmuş balyoz biçilmiş kaftan. Evet tank rengarda seçime bağlı olarak full buildi verebiliyorum.

Görevinizi asla şaşırmayın.
Assassinsen = güçlü olanı indir.
1vs1 için kastıysan = ya 1vs1 uzakta uzun fight yap yada takımınla dolaş trade almaya çalış. 2vs2 de üstün olursunuz mesela.
Tank kastıysan = Damage tankla, güçlüyü koru, fight başlat, adamları rahatsız et. Evet en çok görev tankta :D
Back to Top

Spells

Flash %100 alınacak. Bunu kafanıza sokun. Flash’sız rengar olmaz. Flash sizin için ekstra bir pasif gibidir.
Şimdi gelelim 2. Spel’e
Jungsanız tabi ki çarp. Zorlamayın jungu. Baron ve dragon çaldırırsınız almazsanız.
Top’ta ise tp ve ignite alınabilir ama ‘’’AŞIRI’’’ ekstrem durumlar için bariyer alınabilir.
Örnek mi istersiniz. Hem rengarda çok iyi değilim hem de dariusa karşı oynuyorum diyorsanız bariyer şart. Ama yanlış anlamayın bu bariyer lane de kalmak için değil. Early de girdiğiniz trade i alabilmeniz veya ondan canlı çıkabilmeniz için bir early desteği. Amacı tamamen early ye hizmet etmek. Ama tabiki mid ve late game de hayatınızı kurtarabilir. Onlar ekstra faydaları alış amacı o değil. Eğer ben bekleyimde sonra ultim açılınca bariyerle beraber alim diyorsanız size şansınızı zorluyorsunuz diyorum. Early de girmeyecekseniz kendinize güvenmiyorsanız bariyer almayın. Bir de belki pantheon için geçerli olabilir.
Şimdi gelelim tp ve ignite farkına. Roam’ı biliyorsunuzdur hepiniz ama yine de kısaca takıma kill aldırmak için laneler arası gezmek diyebilirim. İşte bunlar arasındaki 1.fark roam’ı arttırmaktır. TP’niz varsa tabi ki roamınız artar. Yenilen lanelere bir anda tp atıp durumu lehinize çevirebilirsiniz. Ayrıca TP’nin rengarda bir faydası daha vardır. TP hangi tuştaysa onu otomatik yapın ve ışınlanacağınız kuleyse minimaptan wards sa o ward da eliniz hazırda bulunsun. Rengar ulti basınca hasar almazsa 0.75 sn de görünmez olur. Yani ışınlanacağımız yere R basıp tp basacağız. YALNIZ BURAYA DİKKAT 0.75 SN İÇİNDE TP Yİ TIKLAMALIYIZ. Böylece görünmezken tp atmış oluruz ve eğer ward karşı taraftan daha ilerdeyse daha da şanslısınız. Hemen görünmezken koşup atla ve bitti :D Durumu lehine bu şekil çevirmen çok mümkün. Çünkü bota ilk tp atıp ulti bassan adam sana uzaktan 1 tane yapıştırsa 3 sn görünmez olamaz ve ultini kullanamazsın büyük ihtimal kule altına kaçarlar ve büyük ihtimal sende ulti boşa gitmesin diye atlarsın ve şanslıysan eğer kili alıp flashla kaçarsın ki bu çok zor çünkü supun seni tutacağını düşünüyorum. Alıp ölürsen gene şanslı sayılırsın. Ama büyük ihtimal yanında leona gibi bir sup varsa ya kimseyi öldüremeden ölür yada yine kimseyi öldüremeden flashınla kaçarsın. Flashın boşa gider. Tabi adam sana vurmassa ilk tp atıp sonra ulti basmada işe yarayabilir.
Back to Top

Ranked Play

Şimdi gelelim oyun tarzımıza ve bundan sonra da karşındaki adama göre nasıl oynayacaksın onu göstereceğim.
Oyun tarzımız yine istediğimiz tarzda değişikliğe uğrar. Bu farklar 1 lwl de 3 tanedir bana kalırsa.
1. si 1 lwl de q açıp trade e girmek veya lane freezelemek.
2. si 1 lwl de e açıp minionları uzaktan almak ve arada bir adamı dürtmek. Veya 2 lwl için ferocity biriktirmek için de açılabilir.
3. sü 1 lwl de w açmak ki bunu genelde önermem çünkü iyi vuramaz ve iyi minion kesemezsiniz peki neden 1 lwl de w açılır o zmn. Sizi 1 lwl de kesip silmesi mümkün olan bir heroya karşı fazladan 10-15 armor veya mr işte tek faydası budur. Ama bazen işe yarar. İyi ki w açmışım diyeceğiniz zamanlar olabilir.

1-4 lwl arası tarzlar
1. si 1 lwl de q sonra w sonra q sonra e. Bu skill düzeni 3 lwl de trade girmek için.
2. si 1 lwl de e sonra q sonra w ve bir daha q. Bu skill düzeni 2 lwl de trade girmek için.
3. sü 1 lwl de e sonra w sonra q veya w sonra 3lvl de hangisine vermediysek ona. Bu skill düzeni tank veya off tank rengar başlangıcı için. E ile veya bazen q ile farm 2w adama olacak şekilde bir oyun tarzı. Bazı durumlarda 2e de kullanılabilir. Ve karışık pen rünüyle w düşündüğünzden fazla vurur :D Aslında düşündüğünüz gibi vurur ama aynı zamanda armor ve mr kazanmış olacağınız için sizde az damage yersiniz böylece orantıya vurduğumuzda diğer skilleri açmış gibi vurduğunuzu düşünebiliriz ki 2w olayında 1 inde can basacağınız için kara geçme olasılığınız yüksektir.
4. sü 1 lwl de e sonra q-w sonra e sonra q-e. İlk 4 lwl de maksimum haras için.



6 lvl için tarzlar
1. si en cok q skili. Bu düzen sadece %10-11 + 60 fazladan saldırı gücü sağlar. Zaten ferocity ‘li q lwl e göre gelişir değişmez. Diğer q yu geliştirmiş olursunuz. Buda %110 ad ve 90 ad demek. 1 q %100 +30 demek. Yani %10+60 kar. Peki neden yukarıda birde %11 dedim? Çünkü ilk sarıyı q olarak kullanırsanız ad niz %10 artar. Q ‘nuz %10 geliştirdiği için %11 olur. Yani kar oranı en az %10+60, en fazla %11+60’tır.
2. si en çok w skili. Bu düzen tank rengar için. Ferocity skilini isteğiniz secim yapabilirsiniz ama hemen sonrasında w vurmalısınız. Amaç zaten o verdiği armoru kazanmak ve biraz hasar vermek. Siz tanksınız.
3. sü ilk e skili. Bu düzen haras arttırır ve mide gank atmayı kolaylaştırır. Sarı e atarsanız 6 lwl e göre bir daha e atarsanız ki zaten atarsınız çünkü adam sabitlendi. %60 slow atarsınız 2.5 sn için. 1.75 kitleme+ilk e’yi attıktan 1sn sonra 2.yi attığınızı düşünürsek 0.75 kitleme zamanını slowa kaydırmış olursunuz. Yani 1.75 sn kitleme ve 1.75 sn de slow gibi olur. Ama bu yeterince iyidir. Adamın büyük ihtimal ya flashı gider, ya ölür ya da base ‘ e dönmek zorunda kalır ver farmdan, lvlden geri kalır. Yani gank için karlı bir şeçenek olabilir.



A) İlk q fullemek. Bu en az %20 + 120 en fazla %22 + 120 dmg karı demek.
B) İlk w fullemek. Tanklar için önerilen bir düzendir. Savunmanız earlyde inanılmaz artar.
C) İlk e fullemek. Haras op!




2.olarak ne fullemeliyim?

Başta ne fullediniz bilmiyorum ama tankımsılaşmak için w,bu sefer haras değil de gank ve kaçmak için e veya başta savunmak için başka bir şey fulledim ama ben assassinim diyorsanız q tabik
Download the Porofessor App for Windows
League of Legends Build Guide Author nadjaleah
nadjaleah Rengar Guide
Vote Vote
Rengar Build Türkçe 4.20

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide