Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Varus Build Guide by Xristosioan

AD Carry Xristosioan. Greek guides and builds featuring Varus + Video

AD Carry Xristosioan. Greek guides and builds featuring Varus + Video

Updated on January 9, 2014
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author Xristosioan Build Guide By Xristosioan 14,124 Views 2 Comments
14,124 Views 2 Comments League of Legends Build Guide Author Xristosioan Varus Build Guide By Xristosioan Updated on January 9, 2014
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Ποιος είμαι εγώ?

Με λένε Χρήστο και παίζω League of Legends απο το Pre-season 3. Παίζω σαν AD Carry και αποφάσισα να φτιάξω κάποιους οδηγούς για χαρακτήρες στα ελληνικά. IGN : Ntino22. Το ξέρω πως δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης αλλά αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους οδηγούς μου. Μην ξεχάσετε να σχολιάσετε απο κάτω την δουλειά μου.
Back to Top

Runes γιατί και πως?

Τα κανονικά Flat AD, Flat Armor, Flat Magic resist και 6% Life steal.
Το flat damage βοηθά στα trades early game, με λίγο bonus damge.
Το flat armor και magic reist, Σας δίνει λίγο παραπάνω προστασία στην αρχή, και στην συνέχεια βέβαια χτίζετε Armor ή Magis resist ανάλογα με την δύναμη τον αντιπάλων εαν χρειάζεται.
Το 6% Life steal σε συνδυασμό με το Dorans Blade δίνουν την ικανότητα να κάτσεις στο Lane και να πιέσεις Πύργους ή να βγαίνεις απο trades με λιγότερη ζημιά!
Back to Top

Αντικείμενο στο Varus

Εδώ θα σας πω την γνώμη μου για το Build που προτείνω απο πάνω.
  • Η μπότα που θα πρέπει να έχει κάθε AD Carry όταν σκοπεύει να βγάλει Damage με auto-attacks.
  • Το Bloodthirster είναι πολύ χρήσιμο στον Varus γιατί όταν καταφέρεις και γεμίσεις τα Stacks του σου δίνει πολύ Damage. Αυτό το πολύ Damage το χρειάζεσαι καθώς ο Varus είναι χαρακτήρας που θα προκαλέσει ζημιά με τα skillshots του τα οποία είναι ποιο δυνατά όσο ανεβαίνει το Damage του χαρακτήρα.
  • Μετά το πολυπόθητο Damage ο σκοπός σας είναι να αποκτήσετε ταχύτητα ανάμεσα στα auto-attacks. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ποιο
    γρήγορα το W(2-3 auto-attacks) + Q Combo σας έτσι ώστε να προκαλέσετε περισσότερη ζημιά σε μικρότερο χρόνο. Απο εκεί και πέρα ο δρόμος οδηγεί σε 2 επιλογές.
    1) Phantom Dancer Το οποίο σας δίνει λίγο παραπάνω attack-speep, critical strike, και ένα πολύ μικρό boost στην ταχύτητα.
    2) Statikk Shiv Το οποίο μπορεί να υστερεί λίγο σε attack-speep, critical strike και να μην δίνει το ελάχιστο boost στην ταχύτητα αλλά με την passive του, είναι πολύ χρήσιμο για teamfights και για γρήγορο minion wave clear.
    Προσωπικά προτιμώ το Statikk Shiv γιατί δίνει bonus damage με την passive του αλλά και μεγαλύτερη ευκολία στο να καθαρίζεις minion waves χρησιμοποιώντας
    auto-attack και στην συνέχεια Q. Το λίγο παραπάνω attack speed του Phantom Dancer δεν νομίζω πως κάνει τρομερή διαφορά, όπως και το speed boost αφού εαν θέλεις να κυνηγήσεις κάποιο έχεις το Hail of Arrows και την Chain of Corruption τα οποία είναι E και ULTY αντίστοιχα.
  • Όταν θα έχετε ολοκληρώσει τα προηγούμενα αντικείμενα, οι αντίπαλοι σας (και ιδικά οι tanky χαρακτήρες) θα έχουν αγοράσει Armor έτσι ώστε να μειώσουν την ζημιά που δέχονται απο εσάς με σκοπό να πλησιάσουν κοντά και να σας κάνουν ζημιά. Ο τρόπος να "διαπεράσετε" το armor του είναι το Last whipser καθώς προσφέρει Armor penetration δηλαδή διαπερνά ένα ποσοστό του Armor των αντιπάλων. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο ο οποίος εστίασε σε armor και τελικά μερικός θα του φανεί άχρηστο.

  • Εδώ οι επιλογές είναι ακόμη ποιο πολλές.
    1ο) Το gardian angel το βγάζετε σε περίπτωση που πεθαίνετε πολύ έτσι ώστε να έχετε μια
    2η ευκαιρία να επανέλθετε στο παιχνίδι γρήγορα.
    2o) Banshee's βγάζετε όταν οι αντίπαλοι έχουν πολύ poke ή ικανότητα να σε κλειδώσουν οι αντίπαλοι με μια ικανότητα τους.
    3o)Και τέλος MERCURIAL όταν οι αντίπαλοι έχουν πολλοί cc και θέλετε να μην μπορούν να σας πιάσουν οι αντίπαλοι σας.
  • Το Infinity Edge είναι πολύ χρήσιμο για τελευταίο item καθώς προσδίδει παραπάνω damage + critical strike το οποίο εαν πιάσει καλό critical μπορείς να αφανίσεις έναν (squishy) αντίπαλο με ένα combo.
  • Τέλος βγάζεις Zephyr και πουλάς την Berserker's Greaves μπότα σου. Με το Zephyr κερδίζεις πολλά παραπάνω στο late game καθώς σου δίνει λίγο παραπάνω damage + attack speed + tenacity. Το μόνο αρνητικό είναι πως χάνεις λίγο ταχύτητα κίνησης αλλά δεν μετρά τόσο πολύ στο late game όταν τα death timers φτάνουν το 1 λεπτό.
Back to Top

Ποιο βαθιά στον χαρακτήρα και στο παιχνί

Laning phase.
Με τον στο Lane ο σκοπός σας είναι 1ον) Να φαρμάρετε όπως όλα τα AD Carries, 2ον) Ακολουθώντας τον οδηγό κατα γράμμα, ο σκοπός σας είναι να κάνετε auto-attack σε έναν ή και στους 2 αντιπάλους του Lane σας και μετά να τους πετύχετε με μία απο τις ικανότητες σας. Αυτό θα προκαλέσει φοβερό damage και σε συνδυασμό με ένα καλό supp με cc εαν δώσετε 2-3 auto-attacks σε έναν αντίπαλο και ακολουθήσετε με μια ικανότητα (Τo Q καλύτερα) μπορείτε να κερδίσετε άνετα τους αντιπάλους σας στο Lane.

Mid game - μετά ή στο τέλος του Laning phase.
Εδώ πλέον έχετε και την ulty σας. Ένα απο τα ποιο δυνατά σας χαρακτηριστηκά είναι να έχετε cc, το οποίο είναι ξαφνικό και δεν μπορεί να το προβλέψει ο άλλος. Στα teamfights με μια καλά παιγμένη ulty σας μπορείτε να πιάσετε τους σημαντικότερους αντίπαλους σας, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα σας να τους σκοτώσει. Όχι πως εσείς δεν μπορείτε να τους σκοτώσετε, αλλά είναι φοβερά χρήσιμο να μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου όπως μπορείς σε αυτή τι στιγμή του παιχνιδιού.

Late game - Απίστευτο poke και υπερδύναμη.
Μπορείτε να spammάρετε το Q σας για να κάνετε ζημιά στους αντιπάλους. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μπορεί και η ομάδα σας να έχει αυτή την ικανότητα να "ενοχλεί" τους αντιπάλους σας. Έχετε την δυνατότητα να κυνηγήσετε και να τρέξετε μακριά απο τους εχθρούς σας χρησιμοποιώντας σωστά το E σας.
Back to Top

Θετικά και Αρνητικά στοιχεία του Varus.

Θετικά


1) Απίστευτο poke με το Q.
2) Πολύ δυνατό cc με την ULTY.
3) Δυνατότητα για engadge/disengadge με το E.
4) Πολύ δυνατό early game εαν εκμεταλλευτείτε την W(passive-active).

Αρνητικά


1) Δεν έχετε δυνατότητα να ξεφύγετε απο cc στο Laning phase ειδικά όταν σας κάνει gang ο αντίπαλος jungler.
2) Στα teamfights δεν μπορείτε να ξεφύγετε-τραβηχτείτε πίσω σε περίπτωση που σας την "Πέσουν"
2-3 αντίπαλοι χαρακτήρες.
Back to Top

Ομαδική δουλειά.

Πρέπει να είστε ομαδικοί. Εαν επικοινωνείτε με την ομάδα σας θα μπορέσετε να εκμεταλευτήτε στο έπακρο την ulty σας και να πετύχετε νίκες στην αρχή σε μικρότερο επίπεδο (2v2, 3v3) και στην συνέχεια μεγάλα teamfights (5v5).
Back to Top

Farming

Εδώ τα πράγματα είναι ίδια για όλα τα AD Carries. Farm, farm και farm. Αυτό είναι το κλειδί για να κερδίσετε δύναμη στην αρχή και να κυριαρχήσετε αργότερα στο Summoner's rift.
Back to Top

Προσωπική ικανότητα

O είναι παίκτης που δεν χρειάζεται φοβερό skill όσο θέλουν άλλα AD Carries. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι πολύ εύκολος να παιχτεί καλά. Πρέπει να είστε καλοί στα skillshots(Q,E,ULTY) και να εκμεταλλευτείτε την W σας.
Back to Top

Πότε να πάρετε και πότε να αποφύγετε το Var

Το pick είναι πολύ δυνατό και μπορεί να βγάλει πολύ damage στους αντιπάλους. Όμως το μείον του Varus είναι πως δεν μπορεί να κάνει κάτι εαν πέσουν πάνω του 2-3 εχθροί. Γι΄ αυτό το Varus pick είναι ιδανικό όταν 1) Η αντίπαλη ομάδα δεν έχει δυνατότητα να πέσει πάνω σου και
2) Αν η ομάδα σου έχει δυνατότητα να σταματήσει τους αντιπάλους απο το να πέφτουν πάνω σου και να σου κάνουν Damage.

Ιδανικό είναι η ομάδα σου να έχει και λίγο poke για να μπορεί να εμποδίζει τους αντιπάλους να πλησιάζουν έτσι ώστε να επιχειρήσετε να πάρετε τσάμπα πύργους ή να δοκιμάσετε να σκοτώσετε δράκους ή Barons

Support που μου αρέσει να έχω στο Lane.

Thresh: Ένα καλό hook , 2 auto-attacks και Q και κατά πάσα πιθανότητα ο αντίπαλος σας είναι νεκρός. Επίσης με το Varus-Thresh μπορείτε να δοκιμάσετε invade εαν ανοίξετε το E και το Thresh το hook του.

Leona: All in, και πολύ δυνατή passive στα skills της Leona. Εαν κλειδώσει έναν αντίπαλο μετά τα 3 lvl μπορείτε άνετα να τον σκοτώσετε και να πιέσετε πύργο, ή να επιχειρήσετε έναν γρήγορα δράκο σε περίπτωση που έχετε αρκετό Damage σε συνδυασμό με τον Jungler σας.

Zyra: Πολύ Poke και cc. Απο τις καλύτερες επιλογές, τα ίδια με την Leona και εδώ, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Κάνει τρομερό scale στο Late game και βγάζει πολύ damage σε αντίθεση με leona που είναι πολύ Tanky.
Back to Top

Βίντεο μου για τον Varus

Σε αυτό το βίντεο θα εξηγώ και θα δίνω μερικές χρήσιμες πληροφορίες, με τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον οδηγό και το build μου.
Back to Top

Λίγα ακόμα πράγματα για εμένα

Μπορείτε να δείτε ό,τι λέει ο οδηγός καθώς έχετε την δυνατότητα να με πετύχετε live στο κανάλι μου στο Twitch.tv -> twitch.tv/xristosioan. Για ότι απορίες έχετε μπορείτε να κάνετε σχόλιο απο κάτω, ή να ρωτήσετε στην σελίδα μου στο Facebook ->https://www.facebook.com/XristosioanStream
Αφήστε και ένα like εκεί :D
Ο οδηγός δεν είναι τελείως έτοιμος, οπότε μπορείτε να κάνετε σχόλια για διαφορές αλλαγές που μπορώ να κάνω! Επίσης εαν θέλετε κάντε τον οδηγό share για να τον δει κι άλλος κόσμος που ενδεχομένως να του αρέσει!
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide