Click to open network menu
Join or Log In
Mobafire logo

Join the leading League of Legends community. Create and share Champion Guides and Builds.

Create an MFN Account






Or

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page

x
Kennen Build Guide by Arda SLX

Top [8.16] TOPLANE KENNEN GUIDE - ÖĞRETİCİ KENNEN REHBERİ

Top [8.16] TOPLANE KENNEN GUIDE - ÖĞRETİCİ KENNEN REHBERİ

Updated on August 21, 2018
New Guide
Vote Vote
League of Legends Build Guide Author Arda SLX Build Guide By Arda SLX 21,586 Views 2 Comments
21,586 Views 2 Comments League of Legends Build Guide Author Arda SLX Kennen Build Guide By Arda SLX Updated on August 21, 2018
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!
Would you like to add a comment to your vote?

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

Choose Champion Build:

  • LoL Champion: Kennen
    ZHONYA FOR LOSERS. WITHOUT ZHO
  • LoL Champion: Kennen
    Aery Kennen
  • LoL Champion: Kennen
    AD KENNEN TOP LANE
  • LoL Champion: Kennen
    AD KENNEN BOT LANE

Runes:

Domination
Electrocute
Cheap Shot
Zombie Ward
Ultimate Hunter

Sorcery
Nimbus Cloak
Gathering Storm

Spells:

LoL Summoner Spell: Flash

Flash

LoL Summoner Spell: Ignite

Ignite

Threats & Synergies

Threats Synergies
Extreme Major Even Minor Tiny
Show All
None Low Ok Strong Ideal
Extreme Threats
Ideal Synergies
Synergies
Ideal Strong Ok Low None

Introduction - GİRİŞ

"The Heart of the Tempest beats eternal...and those beaten remember eternally."
-Kennen

Merhabalar, İsmim Arda ve 21 yaşındayım. 2012 senesinden beri Kennen oynuyorum ve Elmas 3 ligindeyim. 6 senelik birikimimi öncelikle bu rehber, ardından da Youtube üzerinden videolar ile aktarmayı düşünüyorum.
Back to Top

Runes - RÜN SEÇİMİ

Rün seçimi Kennen için çok ama çok önemli bir faktör. Çünkü 6 sene boyunca Kennen'i her koridorda ve her pozisyonda oynadım ve şimdiki değişen rün sistemiyle de birlikte en uygun olanının Elektrik Ver olduğuna karar verdim. Çünkü onun dışında tercih edilebilecek Meteor ve Aery rünleriyle de oynadığım onlarca maçlar sonucunda, Elektrik Ver rünü ile agresif bir Kennen, yaklaşık 3000 büyü hasarı daha fazla verebiliyor ve bu da oyunun her aşamasında çok çok önemli.
Back to Top

Items - EŞYA DİZİLİMİ

Çok riskli olduğunun farkındayım fakat Kennen'i çok uzun zamandır Zhonyasız bir şekilde oynuyorum. Zhonya eskiden 120 Yetenek gücü verdiği vakitlerde Kennen için çok işlevsel ve en önemli eşya iken, zamanla önce 100, sonra ise 70 yetenek gücüne düşürülmesi onu benim gözümden düşürdü diyebilirim. Verdiği özelliklerle büyü nüfuzuna yönelmemin çok daha işe yaradığını ve büyü direncine karşı çok çok daha etkili olduğunu görünce yaklaşık 3 senedir Zhonya kullanmıyorum.

Onun dışında yukarıda belirttiğim eşya dizilimi ile üst koridorda karşınıza gelebilecek her karaktere karşı üstün çıkabilir, takım savaşlarını domine edebilirsiniz.
Back to Top

Skill Sequence - YETENEK ÖNCELİĞİ

Kendimi bildim bileli Kennen'e W maxlarım ve soran herkese de bu şekilde öneririm. Sebebi ise Q yeteneğinin kolay kaçılabilir olması ve basitçe bir savaşta minyona bile çarpabiliyor olması. Fakat W maxlandığı taktirde hem E+W ile koridor ittirme, hem de savaşırken karşınızdaki kişiye pasif + aktif olarak hasar bırakma açısından en uygun yetenektir. Ardından da eğer koridorda çok ezilmemişseniz Q, çok aşırı şekilde ezilmişseniz E maxlamanız verdiği zırh ve büyü direnci açısından (ve saldırı hızı) yararınıza olacaktır.
Back to Top

Pros / Cons İYİ VE KÖTÜ YANLARI

Bu eşya dizilimi ve büyü seçiminde iyi ve kötü yanları sıralayacak olursam;

İyi Yanları (Pros)

-Tonla Hasar
-Güzel bir koridor aşaması
-Takım savaşında etkinlik
-Fazlaca mobilite

Kötü Yanları (Cons)

-Olası bir durumda kaçamamak
-Eşya diziliminde hiç bekleme süresinde azalma bulunmaması ve yüksek bekleme süreleri


Her ne kadar eksi yanları çok kötü dursa da, artıların bunları kapattığını hatta üzerine koyduğunu düşünüyorum bu yüzden 6 senelik tecrübelerime dayanarak size rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Back to Top

Farming

Farm yaparken aklınıza daima kazımanız gereken bir şey var. W pasifi yani düz vuruşumuzun güçlenmiş hali daima karşı tarafa bir tehdit olarak kullanılmalı. Farmları kaçırmayacak şekilde ayarlamalı ve aynı zamanda o pasifleri karşı tarafa fırlatıp, W aktifini kullanıp geri çıkılmalı ve tekrar farma geri dönülmelidir. E yeteneği sadece ormancıyı uzakta görünce ve karşımızdaki kişi üsse geri döndüğünde kullanılmalı. Çünkü koridor itmek için E'yi kullanmak çok tehlikeli olabilir (kaçış mekaniğimiz kalmadığı için). Gerekirse eğer çok itmeniz lazımsa Hextech'inizi kullanabilirsiniz.
Back to Top

Team Work

Kennen, en azından benim oynadığım şekilde daima takım savaşının öncüsü olmalıdır. Kimileri Kennen'i sadece ''Sersemletme Kaynağı'' olarak görse de, ben ''daha iyisini yapabilecekken neden sadece sersemletelim?'' taraftarıyım. Sizden bir anda girip 5 kişiyi sersemletmenizi isteyen olamaz zaten çünkü bu zor yapılabilecek bir olay. Sizin amacınız takım savaşlarında en önemli 2 kişiyi belirlemek ve sadece o ikisine odaklanmak (yanında bir kişi daha da alabilirseniz olur yani neden olmasın) ve o iki kişiyi öldürmek olmalı.

Örnek verecek olursam karşı tarafta tehlikeli bir alt koridor varsa, orta koridor oyuncusunu maalesef kenara itmeli, ve sadece alt koridora odaklanarak onları savaştan dışarı atmalısınız. Bunu tabii ki öldürerek yapacaksınız. Bu zaten savaşı bırakmalarına sebep olacaktır.
Back to Top

Unique Skills - ÖZEL ŞEYLER

Ve gelelim en çok tecrübe isteyen ve sizi ''Diğer Kennenlerden'' ayıracak noktaya...

Öncelikle kullandığım Kennen kombolarından(sersemletmelerinden) bahsedeyim.

KORİDOR AŞAMASI KOMBOLARI

1) W PASİF + Q + W : En basit kombo. Koridor aşamasında en çok kullanacağınız ve bir sersemletme uygulayan, Elektrik Ver yükünü patlatan kombo. Dürtmek için çok ideal ve kolaydır.

2) Q + E + W : Bir diğer basit kombo. Şampiyonun açık bir durumda olmasından dolayı Q atarak başlayan kombo, karakterin takas isteyip üzerinize atlaması (Komboda E olmasının sebebi bu yüzden) ve E+W yeteneklerini yiyip sersemlemesnden sonra sizin geri çıktığınız bir senaryo. Güzel hasar bırakır ve zırh büyü direnci aldığınızdan fazla hasar yemezsiniz. Elektrik Ver'de aynı şekilde patlar.

DETAYLI KOMBOLAR

1) R + W + Q + E + HEXTECH : Bu kombo biraz zamanlama ve tecrübe istiyor. Sebebi ise ultinin yarısında komboyu ayrı bir komboyla bozup baştan başlatmamız.

Şöyle açıklayayım, R attığımızda rakip şampiyona maksimum 3 yük bırakabiliyoruz, yani bir sersemletme atacak kadar. Fakat etrafta minyon, başka bir şampiyon veya yaratık varsa, ulti 3 defa vurduktan sonra karakter sersemletme yer ve üzerindeki yükler silinir. Ve biz ezbere bir şekilde W basarsak şampiyonun üzerinde yük olmadığından dolayı W aktifi sadece kenardaki minyonlara, yaratıklara vs. vurur ve öldürmek istediğimiz kişiyi W fullediğimizden ötürü öldüremeyiz. Bu yüzden yapmamız gereken şey, Ultimiz ilk ve 2. yükü bıraktığında hemen W basmamız. 2 yük biriktiğinde W bastığımız taktirde hem hasarı vurur, hem de ultinin kendi yükü adama sersemletmeden sonra ilk yük olarak gelir. Böylece ikinci kombo olan Q + E + Hextech kombosunu uygulamaya koyarız. Rakibe Q fırlattıktan sonra E açıp üzerine koştuktan sonra en yakın durumda hextech basarsak, hem E hasarını adama vurmuş, hem adamın içinden geçtiğimiz için E'den enerji kazanmış, hem de hextechin her roketini çarptırdığımız için ekstra hasar kazanırız. Bu uzun kombo aslında içerisinde 2 kombo barındırıyor ve 3 eşyadaki bir Kennen için, ortalama haldeki alt koridoru ve orta koridoru anında öldürebilir.

YETENEK GİZLEME

Bunu henüz hiçbir Kennen yaparken görmedim bu yüzden henüz keşfetmediklerini düşünüyorum. Kennen ile Hextech'i kullanarak Q Shuriken'inizi gizleyebiliyorsunuz. Eğer eliniz alışır ve Q+Hextech'i aynı anda basarsanız(Hextech + Q şeklinde denerseniz olmaz) Hextech'in roketleri arasında Shuriken'iniz kayboluyor ve roketlerin arasında bir yük bırakabiliyorsunuz.

Bunun gerekçesine gelecek olursak, genelde bir şampiyonu kovalarken veya bir anda takas başlatırken, rastgele sallayacağınız bir shurikeni dodgelamak için adımlar atabilir veya sıçra kullanabilirler. Ama minyonlar varken koridor itme gibi gözüken bir hextech kullanımı karşı tarafta bir savunma uyandırmaz ve arasından Q yeteneğiniz gizlenerek gelirse ve tutturursanız rahatlıkla savaşa girebilirsiniz. Açıkcası bu taktiğin ekmeğini çok ama çok yedim. Özellikle oyun sonlarında Q+Hextech+W ile Saldırı Gücü Taşıyıcılarını çok ama çok rahatlıkla öldürebiliyorsunuz.
Back to Top

KAPANIŞ

Umarım buraya kadar merak edip veya okumak, öğrenmek isteyip o***uşsunuzdur. Bu beni fazlasıyla memnun eder. İzlemeniz için sizlere de eskiden çektiğim bir öğretici Kennen videosu bırakıyorum. Biraz eski olsa da hala karşılaşma ve farming bakımından öğretici olabilir. Kendi kanalımda acemi bir yapım ama umarım beğenirsiniz.
Download the Porofessor App for Windows

League of Legends Champions:

Teamfight Tactics Guide