Mobafire League of Legends Build Guides Mobafire League of Legends Build Guides

Rammus Build Guide by Antibacsi

Not Updated For Current Season

This guide has not yet been updated for the current season. Please keep this in mind while reading. You can see the most recently updated guides on the browse guides page.24K
Views
6
Comments
2
Votes
Rating Pending
Like Build on Facebook Tweet This Build Share This Build on Reddit
League of Legends Build Guide Author Antibacsi

How to escape from bronze to gold with Wall-E English/Hungar

Antibacsi Last updated on July 24, 2014
x
Did this guide help you? If so please give them a vote or leave a comment. You can even win prizes by doing so!
Vote
Comment

You must be logged in to comment. Please login or register.

I liked this Guide
I didn't like this Guide
Commenting is required to vote!

Thank You!

Your votes and comments encourage our guide authors to continue
creating helpful guides for the League of Legends community.

LeagueSpy Logo
Jungle Role
Ranked #7 in
Jungle Role
Win 52%
Get More Stats

Ability Sequence

2
14
15
17
18
Ability Key Q
1
9
10
12
13
Ability Key W
3
4
5
7
8
Ability Key E
6
11
16
Ability Key R

Not Updated For Current Season

The masteries shown here are not yet updated for the current season, the guide author needs to set up the new masteries. As such, they will be different than the masteries you see in-game.Masteries

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Havoc
 
 

Offense: 0

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1/
Legendary Guardian
 
 

Defense: 21

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bandit
Intelligence
 
 
 
 
 
 
Wanderer
 
 

Utility: 9


Short tipps/Trircks (Rövid tippek és trükkök)

Hello! My name is Anti bácsi from EUNE. First: sorry about my english, its not so good, but i hope you will understand, and it may help you for learning how to play with Rammus. I dont want to write long about Rammus, because every people is different, so maybe my playstyle is different than yours. Few games, and you will feel how to snowball with Q, how to gank easy, and how to carry your team to glory victory. Let me ask some tipps for jungling. Im playing since 4 years with this game, at the beginning the players always raced for top/mid (etc), thats why im learned jungle, because i had always spot for jungle.
The first tipp:

-Always try invade the enemy red (except if the enemy jungler starts with red)
-Ask mid, and bot for take our red, because the ADC can easy win bot with red buff, and you can focus top/mid ganking.
-After red, go to your blue, and take it fast as you can.
-At lv3 gank mid, or top with Q, E, W combo, and earn first blood (remember: never go for the kill, if its risky, if you just poke the enemy, thats also good, because your allies can free farm, or kill after gank, if the enemy dont fall back, and stay with half hp)
-After jungle item, you MUST! buy the Boots of Mobility, and upgrade Homeguard, because every time, when you go back to base, around 6-7 seconds, and with around 1000 movement speed you can easy control your part of map, and you can fast go back to jungle and farm
-Why Banshee? Because if any champions with stun, can fail your snowballing with q, if stuns or roosts you, but this item can help you to cancel that stun, and gank will 80% success (if not, you can flash to enemy, and taunt)
-Always try to let the kill to the laners, because a fed Rammus cannot carry the game.
-Remember: this is a team game, dont go solo, and if your team playing defensive tactic, dont go to the enemy team, your job is protecting the ADC
-IMPORTANT!!!!Lots of Rammus player max W or Q first, FORGET IT!!!!If you want to gank more percent success, you MUST max your taunt (E) first, because if the ganked enemy cannot escape from battle, because your thousand years taunt, the kill will comes easy.
-If you pushing towers, ALWAYS use your ulti, because it hurting the towers, and your push will faster!

Thanks for reading, if someone have question, i will answer it :)

Hungarian:

Sziasztok, Anti bácsi vagyok EUNE-ről. Ez egy Alt+Tab guide néhány trükkel, amik segíthetnek, hogy kijuss Bronzeból, és segíts a csapatodnak megnyerni a játékot.
A legtöbb játékos olyan junglert választ, ami jól tud sebezni, pl Rengar, Khazix, Vi, Nocturne (stb), viszont úgy gondolom, hogy Rammussal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a csapatod minden teamfight-ot megnyerjen. Most pedig jöjjön néhány tipp, amit ha elsajátítasz, akkor még jobb Rammus leszel és beleszeretsz ebbe a kis golyófejű, tüskéshátúba :)

-Mindig próbáld meg ellopni az ellenség Red-jét! (Kivéve akkor, ha az ellenség jungelese a pirossal kezd)
-Kérd a mides és a bot segítségét, hogy a saját pirosadat szedjék le az AD carrynek, mert early game-ben boton nagyon könnyen megnyeri a csatát pirossal az adc, és te koncentrálhatsz top/mid gankelésére!
-Ha sikerül ellopni az ellenség Red-jét, szedd le a saját Blue-tokat amilyen gyorsan csak lehet
-Ahogy lv3 vagy, gankeld topot, vagy midet, először Q val rámész az ellenségre, bestunnolod, rátauntolsz, majd nyomsz egy W-t. Fontos, hogy ha ****ázatos a kill, akkor ne vállald, mert ha csak lesebzed a fél HP-ját az ellenségnek, az is jó, hiszen vagy visszamegy a bázisra és tud a csapattársad ingyen farmolni, vagy ha nem megy vissza, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy a csapattársad egy kombó+ignite-al megszerzi a first blood-ot.
-Ha megvetted a jungle itemet, a következő item legyen a Boots of Mobility, és fejleszd ki a Homeguardot amilyen gyorsan csak lehet, mert a bázisról elindulva Q és Homeguard kombóval 1000 körüli movement speedet tudsz elérni és másodpercek alatt ott vagy a térkép felénél, akár top/mid/bot, de ahhoz is tökéletes, hogy ha visszamész megvenni egy tárgyat, a lehető leggyorsabban vissza is tudsz menni gankelni, vagy farmolni jungelbe. Ezáltal többet farmolhatsz/gankelhetsz, mint az ellenség, és ha többször mész vissza, több tárgyad is lesz, mint az enemy junglernek (pl egy counterganknál nagyobb esélyed van rá, hogy 2v2 be nyeritek a fightot)
-Miért a Banshee? azért, mert ha snowballozol a Q-val és az ellenségnek van stunja, vagy CC-je, akkor hiába nyomja rád, mert blokkolja a tárgy, és nagyobb eséllyel éred utol, ha nagy a gáz, akkor flashelj rá, tauntold be, nyomj W-t és máris van egy killed, vagy egy assistod. (próbáld meg a killeket a csapattársaidnak adni, neked elég az assist is)
-Ha a csapatod védekező taktikát játszik, ne legyél spártai, ne kezdd a teamfightot azzal, hogy begurulsz a tömegbe, miközben a géped előtt ordítva nyomkodod a tauntot úgy, hogy kiszakadnak a klaviatúrád gombjai és üvöltöd, hogy THIS IS SPARTAAAAAAAAA mert nagy valószínűséggel anyád bemegy a szobádba, nyakonbasz, és kihúzza a géped aztán majd sírhat a szád, hogy perma bant kaptál AFK miatt, de visszatérve ha defensive-en játszotok, a te dolgod megvédeni az AD carryt, ha bárki megpróbálja kifocusálni, akkor q val stunnood és magadra tauntolod (pl ha az enemy jungler egy Rengar és ultival ráugrik az adcre, nem biztos, hogy olyan gyorsan beburstolja, ha te gyorsan kapcsolsz és Q zol egyet, majd taunt.
-NAGYON FONTOS!!!!A legtöbb Rammus a W-t maxolja először, vagy a Q-t.Faszság...a tauntodat (E) kell maxolni először, mert semmit nem ér a ganked, ha tauntolsz és még meg sem ütött az ellenség, de már lejár a taunt, elszalad, vagy elflashel és akkor jön a farkas-odú hasonlat, csak te nem a lyukért vonyítasz a barlang előtt, hanem mert elszaladt a kill...
-Végül, de nem utolsó sorban: ha pusholtok, mindig ultizz, mert az sebzi a tornyokat is, ezáltal lehet 2 tornyot be tudtok ütni mid gameben egy győztes teamfight után, míg az ellenség csak 1 et.

Remélem tetszett a guide, ha kérdésed van vegyél fel, vagy írj. Remélem segítettem ezzel a kis leírással. Sok sikert a játékban!